Haberler

Gaün ve Adıyaman Üniversitesi Arasında İki Dev Protokol

İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu toplantısı, Adıyaman Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu toplantısı, Adıyaman Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Kurul Toplantısı'na Gaziantep Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi arasında imzalanan iki protokol damgasını vurdu.

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'i kapsayan TRC1 Bölgesi'nde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Kurul Başkanı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde meydana gelen üzücü olaylara değinirken, bölgesel kalkınmanın ekonomik, sosyal ve kültürel olarak topyekün olması gerektiğine işaret ederek, "Kalkınma ajansı bizi fonlayan bir yer değildir. Üç ilimizde yaşayan insanların yaşayışlarını, anlayışlarını değiştirecek, bölgeye yeni şeyler katacak, yeni vizyonlar, yeni katma değerler katacak yapının çekirdeğidir. Son dönemde bölgemizde yeniden yaşanmaya başlayan toplumsal olaylar oldukça üzüntü vericidir. Bu olaylara yol açan sıkıntılar ancak kültürel, eğitim ve ekonomik kalkınma ile son bulacaktır" dedi.

BİRLİKTE BÜYÜYELİM

İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gaziantep Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Vuruşkan, "Teknoparklar ve Kalkınma" başlıklı bir sunum yaptı. Vuruşkan konuşmasında, Gaziantep Teknopark Adıyaman İrtibat Ofisi Kurulması ve İşbirliğinin Geliştirilmesi Protokolü kapsamında her iki kuruluş arasındaki güçlendirilmek istenen işbirliği süreci ile ilgili bilgi verirken, "Bu işbirliği hem Gaziantep Üniversitesi, hem Adıyaman Üniversitesi'ne büyük güç verecektir. Böylelikle her iki üniversitenin birlikte büyüme sürecine önemli bir adım atılmıştır" dedi.

Target TTO Genel Müdürü Ekrem Tekin'in ise 'TRC-1 Bölgesi'nde Girişimcilik ve Yenilikçilik Odağında Kalkınma ve Teknoloji Transfer Ofisleri'nin Rolü' konulu sunumunda, Adıyaman Üniversitesi'nde 'TargeT Teknoloji Transfer Ofisi İrtibat Ofisi' kurulması için 6 aydır devam eden görüşmelerin böyle bir protokol ile somutlaştırılmasından memnuniyet duyduğunu ve işbirliğinin hızla somut çıktılara dönüşmesi temennisini dile getirdi.

REKTÖRLERDEN DEV İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Daha sonra GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü işbirliği protokollerine imza attı. Protokolün imzası sırasında konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, protokol ve işbirliği sürecinin her iki üniversite arasındaki sinerjiden doğacak başarının bölgeye bilime ve sanayiye katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ise konuşmasında, bölgesel kalkınmanın teknoloji tabanlı ve katma değeri yüksek ürünler ile olabileceğini, üniversitelerin birlikte hareket etmesiyle daha güçlü proje ekipleri oluşturulabileceğini vurguladı. Rektör Coşkun, bölgedeki Teknoloji Tabanlı kalkınmada sadece Üniversite-Sanayi işbirliğini değil Üniversite-Üniversite işbirliklerinin de önem taşıdığını sözlerine ekledi. İki üniversite arasında imzalanan, GAÜN TARGET Teknoloji Transfer Ofisi Adıyaman İrtibat Ofisi kurulması ve işbirliğinin geliştirilmesi ile, Gaziantep Teknoloji Geliştirme Bölgesi Adıyaman Ek Bölge Kurulumu Müracaat ve İşbirliği'nin Geliştirilmesi Protokolü sayesinde geniş kapsamlı bilgi paylaşımı sağlanmış olacak.

Programın ardından Prof. Dr. M. Taha Gönüllü'yü makamında ziyaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite şeref defterini imzaladı. İki rektör, Gaziantep ve Adıyaman'ın yanı sıra, bölge ve ülkenin kalkınması için yapılabilecek ortak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi Yavuz Coşkun İpekyolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title