Haberler

Gaün Rektörü Tv'ye Üniversitesinin Anlattı

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun öğrencilere GAÜN’e tercihleri arasında üst sıralarda yer vermeleri çağrısında bulundu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun öğrencilere GAÜN'e tercihleri arasında üst sıralarda yer vermeleri çağrısında bulundu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN Kampüsü'nü gezip gören her öğrencinin teskere bırakacağını ve öğrenci olma kararı vereceğini savunarak, "Kimse yoğurdumuz ekşi demez. Ama bizim yoğurdumuz biraz ekşimsi. Çünkü hakiki ev yoğurdu. Biz, butik değil, kaliteli büyüyen bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz GAÜN'e tercihlerinin üst sıralarında yer vermelerini öneririm" dedi.

Kanal 24 TV'deki Üniversite Tercihleri Programı'nda Levent Doğan'ın konuğu olan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehr-i Ayıntab-ı Cihan (Dünyanın göz bebeği şehri) unvanlı Gaziantep'in tarihin her döneminde kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Cumhuriyet tarihinde destansı bir savunma ile istiklal savaşını kazanarak dünya tarihine örnek olan bir savunmaya imza atmış, dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan, girişimciliğiyle, Ortadoğu'nun başkenti olmuş bir kent olduğunu kaydederek, "Biz de böylesine önemli bir kentin üniversitesi olmak için gereken her şeyi yapıyoruz" dedi.

Gaziantep Üniversitesinin 'Butik değil kaliteli, büyük' bir üniversite olduğu vurgusunu yapan Rektör Prof. Dr. Coşkun, "GAÜN derken, tüm alanlarda kendini ispat etmiş bir üniversiteden bahsediyoruz. Son 6 - 7 yılda kaliteli bir büyümeye imza attı Gaziantep Üniversitesi. İngilizce-Türkçe tıp eğitimiyle, kadim mühendislik geleneğiyle, 15 fakülte, 41 bin öğrencisi, yemyeşil bir kampüsuyle örnek bir üniversiteyiz" dedi.

"GELİRKEN AĞLAYAN, GİDERKEN DAHA ÇOK AĞLAR"

Tercih aşamasında tüm üniversite adayı öğrencilere GAÜN Kampüsü'nü gezme çağrısında bulunan Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Ben iddia ediyorum. Öğrencilerimiz buraya bir gelip kampusu görse, 'Biz burada kalıyoruz' deyip teskere bırakır. Yani öğrencimiz olurlar. Çünkü iyi bir altyapımız var. Gaziantep Üniversitesi'ni tanımak için aslında 'Yıldıza Seyahat' diye bir program yapmak lazım. Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi'ni ancak böyle tanıtabilirsiniz" dedi.

Coşkun, konuşmasının devamında şunları söyledi:

" Gaziantep Üniversitesi'ne gittiğiniz zaman iyi bir eğitim alırsınız. Çünkü iyi bir akademik kadro var. Avrupa Eğitim Ağı'na bağlı bir üniversitede eğitim imkanı bulursunuz. Bir de ilkleri yaşamış olacaksınız. 4 senedir uyguladığımız İntörn Mühendislik Eğitimi modeli ile tanışacaksınız. 100 öğrencimizden 80'inin diploma almadan iş sahibi olduğunu göreceksiniz. Sosyal bölümlerimizde de bu böyle olduğunu kavrayacaksınız. Fanusta yaşayan insanlar yerine, toplumla iç içe eğitim alan bir üniversitenin mensubu olacaksınız."

"BİZİM YOĞURDUMUZ BİRAZ EKŞİ"

Gaziantep Üniversitesi'nin akademik performansıyla Türkiye'de ve dünyada iyi bir yerde bulunduğunu kaydeden Coşkun, GAÜN'e kayıt yaptıran öğrencilerin böyle kaliteli bir üniversitede eğitim imkanı bulacaklarını vurguladıkları açıklamasının devamında şöyle dedi:

"Spor mu yapacaksınız? Türkiye'nin en büyük spor tesislerinden birisi olan Gaünsporıum'da her türlü spor imkanı var. Girişimci mi olacaksınız, projeniz mi var? Yeter ki söyleyin. Fikrinizi ticarileştirene kadar yanınızdayız, destekçiniziz. Sanat, estetik. Etik mi? Gaziantep Üniversitesi'nde. Zorunlu Toplumsal Duyarlılık Dersi alacaksınız. Toplumun kılcallarına gireceksiniz. Gelirken 'Ya ben Güneydoğu'ya gidiyorum' diye biraz ağlayabilirsiniz. Ama emin olun giderken Gaziantep Üniversitesi'nden ayrılıyorum diye daha çok ağlayacaksınız. Türkiye'de güzel üniversiteler var. Kimse de 'Yoğurdum ekşi' demez. Ama bizim yoğurdumuz biraz ekşi. Çünkü bizim yoğurdumuz hakiki ev yoğurdu. Lezzetli bir yoğurt. Gençlere tavsiyem ben olsam Gaziantep Üniversitesi'ni tercihlerimin üst sıralarında bulundururdum. "

"ULUSLARARASI ÜNİVERSİTEYİZ"

GAÜN Kapsunu'na girenlerin gönderde 87 ülkenin bayrağının dalgalandığı bir tören alanıyla karşılaşacaklarını kaydeden Prof. Dr. Coşkun, "Bu 87 ülkeden öğrencimiz olduğunu gösteriyor. Bugün ABD'den Vietnam'a, Çin'den Meksika'ya, Ortadoğu'ya kadar her coğrafyadan 2 bin 300 civarında uluslararası öğrencimiz var. Kampüse girdiğinizde zaten bir uluslararası kampüs manzarasıyla karşılaştığınızı fark edersiniz" dedi.

ERASMUS, Yunus Emre, Farabi gibi diğer öğrenci değişim programlarının en iyi şekilde uygulandığını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun yanı sıra, ABD'den Çin'e kadar birçok ülkenin üniversitesiyle karşılıklı özel anlaşmalarımız var. Birlikte uluslararası projelere imza atıyoruz. HORİZON 2020 gibi projelerde Gaziantep Üniversitesi'nin ciddi bir yeri var. Üniversite -sanayi işbirliği konusunda da son derece iyi durumdayız. Çünkü üniversite Gaziantep için hayati bir konu. Üniversite-toplum ilişkileri bizim önümüzdeki kararlı hedefimizdir. Biz hep toplumla hemhal, iç içe olduk. Yönetim olarak bu hedefi önümüze koyduk. Bilginin ürünün içine gömülmesine ihtiyaç var. Bu bilgi nerde? Akademide. Biz üniversite olarak bunu yaptık. 'Fikri olan beri gelsin diyoruz'. Fikri olmayana da fikir vermeye çalışarak yardımcı oluyoruz. Çok güzel bir ilişki ağı ortaya çıktı. Gaziantep Üniversitesi tüm alanlara baktığınızda orada bir ayrıcalığı olan bir yerdir. ve öğrencilerimize, sıra dışılıkların, farklılıkların adresi olan Gaziantep Üniversitesi'ne tercihlerinde mutlaka yer vermeleri çağrısında bulunuyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Yavuz Coşkun Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title