Haberler

Gaün Rektörü Ali Gür Donör Oldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr Ali Gür, rektör yardımcıları ve danışmanları ile birlikte kök hücre bağışçısı oldu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr Ali Gür, rektör yardımcıları ve danışmanları ile birlikte kök hücre bağışçısı oldu.

Gaziantep Kızılay Bölge Kan Merkezi'nde GAÜN Target Teknoloji Transfer Ofisi ve Girişim Savaşçıları tarafından "Belki de sensin" başlıklı kampanya kapsamında kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gaziantep Kızılay Bölge Kan Merkezi'nde Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi tarafından "Belki de sensin" başlıklı proje kapsamında Türkiye'deki kemik iliği donörünü arttırmak için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve GAÜN Rektör yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Rektör Danışmanı Doç Dr. Necip Fazıl Yılmaz, girişim savaşçıları, kan merkezi personeli katıldı.

Rektör Gür ile beraberindeki rektör yardımcıları ve danışmanlar da, kemik iliği kan hücresi bağışında bulundu. Kendisinin de hem olduğunu belirten GAÜN Rektörü Gür, kemik iliği hastalarının durumunu çok iyi anladığını belirterek, döner olduğunu söyledi. Gür, "Eğer bizler fedakarlık yapıp, bugün değil geleceği düşünebilirsek kayıtlı bir donör olarak sisteme girersek ihtiyacı olan kişinin hayata tutunmasını sağlarız. Bugün konuşuyoruz, oynuyoruz ancak bir gün gelecek bizlerde o ihtiyaç sahipleri gibi birilerinin donörüne ihtiyaç duyacağız. Gelecekte de bizim ihtiyacımızı karşılayacak bu tehlikeyi şimdiden görüyoruz. Üniversite rektörü olarak bu projeye ön ayak olan kişilere ve Gaziantep çalışanlarına teşekkür ediyorum. Donör olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizin nasıl bir kan bağışında bulunuyorsak, nasıl organ bağışı yapıyorsak, aynı şekilde kemik iliği donörü de olmalıyız. Herkesin de bağışçı olmasını istiyorum" diye konuştu.

Gür ve beraberindekiler, alınan kan örneklerinin ardından gönüllü bahışçı olmalarını sağlayacak formları doldurdu. Gür ve beraberindekiler, test sonuçlarının olumlu çıkmasının ardından kan bağışında da bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Savaş Gürsoy Türkiye Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title