Haberler

Gaün, Polonya Üniversiteleriyle Buluştu

Türkiye-Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yılı anısına düzenlenen Türkiye-Polonya üniversiteleri buluşmasına Gaziantep Üniversitesi de katıldı.

Türkiye- Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yılı anısına düzenlenen Türkiye- Polonya üniversiteleri buluşmasına Gaziantep Üniversitesi de katıldı.

Varşova'da düzenlenen Türkiye- Polonya diplomatik ilişkilerinin Üniversiteler buluşmasına, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Çalış'ın yanı sıra YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve 25 ülkenin rektörleriyle, yabancı öğrenci ofislerinin yetkilileri katıldı.

Gaziantep Üniversitesi'nin Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Yabancı Öğrenci Ofisi Sorumlusu Ayşe Burcu Mıhçıoğlu ile temsil edildiği etkinlikte, GAÜN standı YÖK Başkanı Çetinsaya başta olmak üzere Türk ve yabancı akademisyenlerden büyük ilgi gördü. Türk ve Polonya üniversitelerinin rektörlerinin katılımıyla gerçekleşen buluşmaya katılan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin bin 400'ün üzerindeki yabancı öğrencisiyle, uluslararası bir üniversite hüviyeti taşıdığını vurguladı.

Varşova'daki buluşmayı değerlendiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, " Türkiye'de yüksek öğretim sisteminin uluslar arası ulaşmasına büyük önem verdiklerini vurgularken, yükseköğretimi, 21'inci yüzyılın gerçeği olarak algılandığını ve buna yönelik çeşitli politikalar geliştirildiğini dile getirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Gökhan Çetinsaya Türkiye Polonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title