Haberler

Gaün İslahiye İibf'de Kamu Yönetimi Bölümü ile Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programı Açılıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programı açılıyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programı açılıyor.

GAÜN İslahiye İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş, bu yıl 2014 Eylül döneminden itibaren öğrenci alımına başlanacağını bildirdi.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programı bitiren öğrencilerin aynı alanda uzmanlaşarak yüksek lisanslarını tamamlamalarının hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Altıntaş, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programında eğitim gören öğrencilerin değişen dünya şartlarına ayak uydurmaları ve Türkiye'deki siyasal ve yönetsel gelişmeleri yakından takip edebilmelerinin sağlanacağını ifade etti.

Prof. Dr. Altıntaş, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programını bitiren öğrencilerin akademik kariyerlerine doktora programlarıyla devam edileceğini belirtti.

GAÜN İslahiye İİBF'de yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak görev yapacak akademisyenlerin GAÜN İslahiye İİBF'nin işletme, iktisat, ekonometri, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin geleceğinde görev alacaklarını, yeterli sayıda yardımcı doçent, doçent ve profesör olmadığı veya yerelde yeterli kaynaklar tahsis edilemediği için kapanan fakültelerin durumuna düşmeyeceğini, İslahiye ilçesinin özelinde Gaziantep ilinin kalkınmasında önemli başarılara imza atacağını vurguladı.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programının kendine özgü derslerinin yanında İşletme, Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerin ana dersleriyle de genişletildiğini belirten Prof. Dr. Altıntaş, "Bu yolla program, öğrencilere kazandırmayı amaçladığı mesleki, akademik ve idari donanımın yanı sıra yüksek lisans eğitimleri boyunca öğrencilerin genel birikimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altıntaş Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title