Haberler

GAÜN'de Görünmeyen Gönüllülük Konferansı Yapıldı

TEGV Genel Müdürü Çağatay, "Hedefimiz, ülkemizde gönüllülüğün yaygınlaşması için gönüllülükle ilgili yeni ve daha geniş bir vizyon getirmek." dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Berna Çağatay, Türkiye'de gönüllülüğün yaygınlaşması için gönüllülükle ilgili yeni ve daha geniş bir vizyon getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, TEGV'nın gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü konferanslarının sekizincisi, GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde "Görünmeyen Gönüllülük" başlığı altında gerçekleştirildi.

Çağatay, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü vakıf olarak her yıl coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Gerçekleştirdiğimiz farklı etkinliklerle gönüllülüğün ülkede yaygınlaşması için öncülük etmeye çalıştıklarını kaydeden Çağatay, "Hedefimiz, ülkemizde gönüllülüğün yaygınlaşması için gönüllülükle ilgili yeni ve daha geniş bir vizyon getirmek; gönüllülüğün birçok farklı yolları olduğunu gösterip, iyi örnekleri tüm Türkiye'yle paylaşmak" ifadelerini kulandı.

Oyuncu Deniz Çakır ise 2011 yılında TEGV ile tanıştığını, "Okuyorum oynuyorum" projesi sayesinde 12 farklı bölgede drama dersi verdiğini kaydetti.

TEGV'nin iyi işler yaptığını ve güvenilir bir kurum olduğunu vurgulayan Çakır, "TEGV sayesinde çok doğru ve iyi insanlar ile mükemmel çocuklarla karşılaştım. Buraya gelme sebebim, gönüllüler günü kapsamında buradaki etkinliğe destek vermek ama asıl sebebi iki sene önce çalıştığım çocukları çok özlemiş olmam ve onlarla hasret gidermekti" değerlendirmesini yaptı.

Konferansa, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve çok sayıda gönüllü katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Deniz Çakır Yerel Haberler

title