Haberler

Gaün'de Coşkulu Nevruz Kutlaması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen törenle baharın müjdecisi “Nevruz” coşkuyla kutlandı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen törenle baharın müjdecisi "Nevruz" coşkuyla kutlandı.

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canpolat Eyigün ve protokol üyelerinin Nevruz ateşini yakması ve bereket tepsisini ateşe atması sonrasında öğrencilerle birlikte halay çekip, nevruz ateşinin üzerinden atladılar.

Törenin açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, kökü insanlık tarihinde derinlere inen Nevruz bayramının Türk topluluklarında, Türk milletinde yansımasına 21 Mart tarihiyle birlikte gelmiş bulunduğumuzu söyledi.

Nevruz'un Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Aladağ, "Nevruz tabiatın getirdiği, tabiatın canlanması, çiçeklerin açması ve tabiattaki tüm canlıların hayatında bir takım fizyolojik ve psikolojik değişikliklerin meydana geldiği bir dönem demek. Türk dünyasında Nevruz'un diğer bir anlamı da refaha ulaşmak demektir. Bu anlamda bayramlar bir milletin ortak değerlerini, birlik ve dayanışmasını, en önemlisi de millet olma şuurunu canlandıran, destekleyen, büyüten günlerdir" diyerek, tüm Türk dünyasının Nevruz bayramını kutladı.

Törenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Nevruz'un bir uyanışın, dirilişin, kendine gelişin bayramı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bağcı, "Nevruz, bahar bayramı ya da yeni yıl yaklaşık 3 bin yıldan bu yana Türk dünyasında kutlanan bir etkinlik. Bayram paylaşmak demek, kucaklaşmak, neşelenmek demektir. Bu bayramda özellikle bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Komşularımızda yaşanan savaşlardan dolayı ülkemiz muhacir akınına uğramıştır. Gaziantepliler olarak yeterince ensarlık görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Ensarlık, artandan değil yetmeyenden verebilmek demektir. Tüm arkadaşlarımı bu duyarlılık içerisinde olmaya davet ediyorum" dedi.

Ortadoğunun ateş çemberi içerisinde olduğunu ve bu ateş çemberlerinin ateşleri söndürdüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Bağcı, "Rabbim'den dileğim yanan Nevruz ateşinin kalpleri ısındırması ve bütün milletlerin kalplerinin ısınması dileğiyle kardeş kavgalarının son bulmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açış konuşmaları sonrasında GAÜN Kültür Müdürlüğü Müzik Topluluğu tarafından seslendirilen mini konserin sonrasında, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü Halk oyunları Topluluğu tarafından, Bingöl ve Gaziantep ekiplerinin sunduğu yöresel halk oyunlarına protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda katılımcı eşlik etti.

Kutlama programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Cahit Bağcı Uğur Aladağ Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title