Haberler

Gates Enerji, Toptan ve Perakende Elektrik Satışına Başlıyor

GAMA Enerji iştirakı GATES Enerji Ticaret AŞ, toptan ve perakende elektrik satışına başlayacak.

GAMA Enerji iştirakı GATES Enerji Ticaret AŞ, toptan ve perakende elektrik satışına başlayacak.

GAMA Holding'den yapılan açıklamaya göre ikili anlaşmalar piyasasında ve serbest tüketicilere elektrik tedariği konusunda faaliyet gösteren GATES Enerji, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren Tezgah Üstü (OTC-Over the Counter) piyasalarında ikili anlaşmalar yapmak ve serbest tüketicilere elektrik tedarik hizmeti vermek üzere faaliyetlerine hız verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken, "GATES Enerji, halihazırda GAMA Enerji'nin sahibi olduğu 120 megavat kurulu gücündeki yenilenebilir enerji santrallerinden yılda ürettiği yaklaşık 400 Gigavat elektrik ile 100 bin haneye yetecek kadar enerji sağlıyor. 2016 yılı itibarı ile yapımı devam eden 840 megavat doğalgaz kombine çevrim santralinin de devreye girmesi ile kurulu gücü bin 200 megavatın üzerine çıkartıp yaklaşık 1,7 milyon haneye enerji sağlar konumda olacağız" ifadelerini kullandı.

Enerji ve su altyapı yatırımlarına ait iştiraklerinin toplam kurulu gücünün 2 bin 19 megavat, toplam su temini kapasitesinin ise 100 milyon metreküp/yıl olduğunu aktaran Şerifeken, GAMA Enerji'nin temiz ve yenilenebilir enerji yatırımlarına ağırlık vererek elektrik üretiminin her alanında var olan bir yatırımcı olmayı ve toplam kurulu gücünü 2016 yılı itibariyle 2 bin 500 Megavatın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title