Haberler

Gaspçıları, İnternetteki 'Sahibinden Satılık' İlanı Yakalattı

Vıdeo YOK ADANA'da 38 yaşındaki Saffet Doğan'ın ensesine silah dayayıp, otomobilinin anahtarı, cüzdanı ve cep telefonunu gasp eden 31 yaşındaki B.M.E. ile 29 yaşındaki M.D., internete bıraktıkları 'sahibinden satılık otomobil' ilanını sayesinde yakalandı.

Vıdeo YOK

ADANA'da 38 yaşındaki Saffet Doğan'ın ensesine silah dayayıp, otomobilinin anahtarı, cüzdanı ve cep telefonunu gasp eden 31 yaşındaki B.M.E. ile 29 yaşındaki M.D., internete bıraktıkları 'sahibinden satılık otomobil' ilanını sayesinde yakalandı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Tepebağ Mahallesi'ndeki Cemal Gürsel Caddesi'nde 3 Eylül'de meydana geldi. Elektrik malzemeleri ve avize satış mağazası sahibi olan Saffet Doğan, iş görüşmesine giderken, arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, ensesine tabanca dayayıp Sesini çıkartırsan öldürürüm diyerek susmasını söyledi. Gaspçı ve arkadaşı, Saffet Doğan'ı sürükleyerek bir iş hanının bodrum katına indirdi. Gaspçılar, tabancanın kabzası ile ensesine vurdukları Saffet Doğan'ın cebindeki otomobil anahtarı, cüzdan ve cep telefonunu aldıktan sonra kayıplara karıştı. Bir süre sonra kendine gelen Saffet Doğan, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen Gasp Bürosu ekipleri, Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki işyerleri ile MOBESE kameralarının görüntülerine topladı. Saffet Doğan'ın otomobilinin bulunduğu otopark çevresinde de önlem alarak zanlıları yakalamak beklemeye başladı. Yakalanacaklarını anlayan M.D. ile B.M.E, aracı almak için gelmedi. Polis, yaklaşık 200 ayrı kameranın kayıtları inceleyip zanlılar M.D. ve B.M.E. ile kullandıkları otomobil tespit etti. Satılık otomobil ilanlarının yayınlandığı internet sitelerini de tarayan polis, kamera kayıtlarında zanlıların kullandığı aracın aynısının 25 bin TL'ye satılmak istendiğini belirledi. Araç sahibi ile alıcı gibi temasa geçen Gasp Bürosu ekipleri, zanlılardan M.D. ile bağlantı kurdu. Alıcı gibi hareket eden polis, otomobili göstermeye gelen M.D.'yi Ziyapaşa Mahallesi'nde yakaladı. Zanlının evinde yapılan aramada, olay sırasında üzerindeki kıyafetler de ele geçirildi. Bir barda çalışan M.D., suç ortağının üniversite öğrencisi olan B.M.E. olduğunu itiraf etti. B.M.E.'nin oturduğu Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyen ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlarını itiraf eden iki zanlı da, Bizim alacağımız vardı. Paramızı ödemiyordu, bu yüzden paramıza karşılık otomobilinin anahtarını rehin aldık dedi. Saffet Doğan'ın tanımadığı söylediği zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title