Haberler

Gasp ve Kapkaç Şüphelisi Kameradan Yakalandı

KONYA'da bankadan para çeken bir yaşlının parasını kapkaç yaptığı ve bir çocuğun da telefonunu gasp ettiği iddia edilen şüpheli, güvenlik kamerasından belirlenerek yakalandı.

KONYA'da bankadan para çeken bir yaşlının parasını kapkaç yaptığı ve bir çocuğun da telefonunu gasp ettiği iddia edilen şüpheli, güvenlik kamerasından belirlenerek yakalandı.

İlk olay, geçen 18 Ekim günü saat 11.30 sıralarında Mevlana Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre bir gence ATM'den para çektiren Tevfik Hasırcı'nın yanına gelen şüpheli, bir süre yaşlı adamla sohbet etti. Bu sırada para çeken genci takip eden şüpheli, ATM'nin para verdiği an 450 lirayı kapkaç yöntemiyle alarak hızla olay yerinden kaçtı. Bu anlar ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

İkinci olayda geçen 19 Ekim günü merkez Meram ilçesi Rampalı Çarşı civarında meydana geldi. İddiaya göre 15 yaşındaki M.G.'nin yanına gelen şüpheli, çocuğa bıçak çekerek cep telefonunu istedi. M.G. bir süre dirense de şüpheli telefonu alarak kaçtı.

Mağdurların müracaatı üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler, olayların meydana geldiği çevrede güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis, yapılan inceleme sonrası şüphelinin 'Hırsızlık, yağma ve uyuşturucu kullanmak' suçundan kaydı bulunan Murat Dayan olduğunu tespit etti. Polis, Dayan'ı geçen çarşamba günü Bosna Hersek Mahallesi'nde yakaladı. Polisteki ifadesinde parasızlık ve uyuşturucu almak için olayları gerçekleştirdiğini belirten Murat Dayan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title