Haberler

–GASMEK'TEN YILSONU SERGİSİ

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları tarafından bu sene 1'cisi sergilenen "GASMEK Geleneksel 1. Yıl Sergisi" açıldı.

Tarihi Hışvahanı'nda gerçekleşen serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarihi Antep Kalesi ile tarihi Hışvahan'ın ortasında böylesi bir serginin açılışının anlamlı olduğunu söyledi.

Hışvahan'ın misyonu yönü ile çok önemli bir mekan olduğunu belirten Şahin, bir takım yazışmalar yaptıklarını ve bunun neticesinde burayı uluslar arası alana açmak istediklerini vurguladı. Artık en güzel el sanatlarının burada yetişeceğini dile getiren Şahin, annelere ve kızlara çok iş düştüğünü söyledi.

GASMEK'in bünyesindeki kursların 30 bin ön kayıt aldığını, bu rakamın kursun değerini ortaya koyduğunu aktaran Başkan Şahin, "Artık kadınlarımız ve kızlarımızı kendilerine güveniyor. Yeteneklerine ve potansiyellerine güveniyor. Ben bu işin üstesinden gelirim, ben bu işi yapabilirim diyorlar. Biz de onlara imkanlar sunuyoruz. Hangi alanda yetişmek istiyorlarsa o imkanı veriyoruz" şeklinde konuştu.

Kursların insanları aynı gönülde birleştirdiğini ifade eden Şahin, "Gönül kardeşliği belediye ve devlet ile olan ilişkileri geliştiriyor. İnsanları kaynaştırıp birbirine yakınlaştırıyor. Laik, sosyal ve demokratik bir devlet olduğumuz gösteriyoruz. Bu açıdan kadın, engelli, yoksulun yanında oluyoruz. Bundan sonra da ayrım gözetmeksizin çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer de yaptığı işi en iyi şekilde yapan Fatma Şahin'in bu iyi işe bir yenisini daha eklediğini söyledi. Hışvahan'ın ödül almasında emeği geçen herkesi tebrik eden Koçer, Gaziantep'in işgücünün ve istihdamının artması için bu kurslardan mezun olanların önemli olduğuna dikkat çekti.

GAZİANTEP GİRDİĞİ BÜTÜN MÜCADELEYİ KAZANDI

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Vehbi Dinçerler ise Gaziantep'in gerçekten çok büyük bir kent olduğunu, Gaziantep'i 'marka kent' yapanları ve bu doğrultuda çalışanları kutladı. Gaziantep'in huzur kenti olduğunu, insanlarının çalışkan ve devletine bağlı olduğunu belirten Dinçerler, "Gaziantep hayatında her mücadeleyi ve savaşı kazandı. İnsanları hiçbir zaman devlete karşı silah tutmadı. Eline silah almadı. Aldığı silahı da düşmana sıktı. Krizlerin olduğu dönemlerde bile 6-7 milyar dolar ihracat yaptı. Bu da onların çalışkanlığından geliyor. Hepsini kutluyorum" diye konuştu.

Kursiyerlerin adını konuşana ve GASMEK'ten mezun olan Nazlı Çekiç isimli kadın ise yıllardır hayalini kurduğu güzellik salonun eğitimini buradan aldığını ve şimdi kendi işini kurduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurstan mezun olanlara belgeler verildi. Daha sonra serginin açılışını gerçekleştiren katılımcılar, kursiyerler tarafından yapılan sergileri gezdiler.

10 gün boyunca açık kalacak olan sergide; resim, hat, ebru, ahşap boya, mozaik, fotoğrafçılık, ahşap oymacılığı, Antep işi, mefruşat, tel kırma, örgü, Kuran'ı Kerim, makine nakışı, iğne oyası gibi branşlarda eserler sergileniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vehbi Dinçerler Nejat Koçer Fatma Şahin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title