Haberler

GASMEK Bir Yılın Eserlerini Görücüye Çıkardı

Güncelleme:

Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursu'nun (GASMEK), kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerden oluşan eserlerin sergisi açıldı.

"GASMEK 2. Genel Sergi" adı ile açılan sergide, Gaziantep'e özgün nakış ve dikiş, ahşap, mozaik, resim, hat sanatı, ebru gibi alanlarda kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.

Gaziantep Sanat ve Kültür Merkezi'nde (eski adliye binası) açılan sergi için bir tören düzenlendi. Tören öncesi kursiyerlere açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, göreve başlarken 2 milyon insanın yüreğine dokunmak için yola çıktığını söyledi. Şimdi o görevi yerine getirmek için birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, "Bizim işimiz sadece yol, kaldırım, asfalt yapmak değil. Gönül yolları üzerinde köprüler kurmalıyız. Hele bu şehirde daha da çok yapmalıyız. Bu kadim şehirde daha çok çalışmaktan ve üretmekten başka çaremiz yok. Ailenin yanında olmayı çok benimsedik. Her alanda fırsat eşitliği yapmayı arzuluyoruz" diye konuştu.

Açtıkları GASMEK kursları gibi birimlerde kendilerini yetiştirip halka yararlı olan bireyler yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, birilerinin bu fırsatı kötüye kullandığını birilerinin ise iyiye kullandığını kaydetti.

Devletin ve milletin kendine verdiği imkân ve fırsatları iyi kullanıp yeniden vatandaşın imkânına vermek için çalıştıklarını aktaran Şahin, "Eğer bunu biz yapmazsak yarın bizden bunun sorgusu sorulur. Eğer bir anne bir kız çocuğu kendini yetiştirmek istiyorsa ve bunu yapamıyorsa gelip bizim kurslarımızda rahatlıkla yapabilir. Biz bu imkânı veriyoruz. Yeter ki kendine öz güveni olsun. Bugün varız yarın yokuz. Hayat bize fırsatlar üretiyor. Ayağında çorabı olmayan bir inşaat işçisi babanın ODTÜ'de ilk 100'e girmiş ve bizim GASMEK'te kurs almış bir çocuğu varsa bu iş bitmiştir. O kardeşlerimizin sayısını çoğaltmamız lazım. Onun için 9 ilçede şubelerimiz var" şeklinde konuştu.

Mezarlık hizmetleri, sağlık hizmetleri eğitim hizmetler başta olmak üzere birçok alanda 2 milyon insanın yüreğine dokunmaları gerektiğini aktaran Şahin, açtıkları tüp bebek merkezinde bin 200 kişinin tedavi gördüğünü dile getirdi.

Törende AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken de birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından GASMEK kurslarında başarılı olan kursiyer ve öğrencilere belgeleri verildikten sonra katılımcı protokol tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra sergiyi gezen katılım heyeti, kursiyerlerden ve öğretici öğretmenlerden eserlerle ilgili bilgiler aldı.

16 Ekim'e kadar açık olacak olan sergide; 25 branşta toplam bin 486 eserin sergileneceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title