Haberler

Gaski'den Su Borçlarına Yapılandırma

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kuruma borcu olan abonelerin borçlarını bir an önce yapılandırmalarını istedi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kuruma borcu olan abonelerin borçlarını bir an önce yapılandırmalarını istedi.

Sönmezler, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa kapsamında kuruma borcu bulunanlara geriye dönük borçlarının yeniden yapılandırılmasına imkan sağlandığını belirtti. Borçların gecikme cezası ve gecikme zammının silinerek Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) oranında yeniden hesaplanacağını aktaran Sönmezler, "Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlular en geç 31 Ekim 2016 mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunmak zorunda" dedi.

Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak da ödenmesinin mümkün olduğunu ifade eden Sönmezler, taksitlerin 6, 9, 12 veya 18 olarak belirlenebileceğini vurguladı.Bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hükümlerinin bozulacağını dile getiren Sönmezler, "Kredi kartına taksit yapılamamaktadır, ancak borçlar yapılandırıldıktan sonra peşin ödeme veya taksit ödemeleri kredi kartı ile yapılabilecektir. Borcu nedeniyle hakkında icra takibi başlatılmış olup menkul veya gayrimenkul mallarına haciz konulmuş olanların, yapılandırmaya başvurarak borçlarını taksitlendirmeleri halinde konulmuş olan hacizler derhal kaldırılmayacaktır. Haczin tamamen kaldırılması borç tamamen ödendiğinde mümkün olacaktır" dedi.

Sönmezler, yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlulardan kanundaki diğer şartların yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yoluna başvurmamaları şartı aranacağını, aksi halde yapılandırma başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi içerisinde GASKİ hizmet binası birinci katta bulunan Halkla İlişkiler birimine müracaat etmeleri gerektiğine dikkati çeken Sönmezler, "Herhangi bir ayrım yapılmaksızın yapılandırmaya dahil olabilecek su ve atıksu borcu olan herkes bu yasadan yararlanma hakkında sahiptir. Nüfus cüzdanı, abone numarası veya bunu gösteren su faturası, abonelik yok ise borcun sebebini gösteren tutanakla birlikte müracaat edilebilir. İlçelerde ikamet edenlerin ise ilçe merkezlerinde bulunan GASKİ hizmet binalarında peşin ödeme veya taksitlendirme imkanları bulunmaktadır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title