Haberler

Gaski'den Gazianteplilere Teşekkür Standı

Güncelleme:

Son yılların en kurak yılını yaşayan Türkiye'de yağışın az olması ve barajların tam dolmaması sonucunda ülke genelinde susuzluk yaşandı.

Yaşanan susuzluk nedeniyle harekete geçen GASKİ Genel Müdürlüğü, yaz boyunca vatandaşları bilinçlendirmek için bilbortlar ve bilgilendirme broşürleri dağıttı.

GASKİ Genel Müdürlüğü, bilgilendirme çalışmalarına duyarsız kalmayan ve suyu daha dikkati kullanmaya özen gösteren Gazianteplilere teşekkür etmek için stant açtı.

Gaski tarafından bir alışveriş merkezinde açılan standa, çocuklar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Suyun önemi ve tasarrufu noktasından görevlilerden bilgi alan vatandaşların yanı sıra çocuklarda su damlası kıyafeti giymiş maskotlarla oynayarak, fotoğraf çektirdi. Standa ayrıca vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, standın açılışında, Türkiye'nin son yıllarda en kurak yılını yaşadığını söyledi.

Bölgenin ve Gaziantep'in ekim ayı itibariyle yağış aldığını belirten Sönmezler, "Bölgemizin içme suyunu sağlayan Kahramanmaraş Kartalkaya Barajımız ve havzası yağmur almaya başladı. Bu bizim için sevindirici bir durum. Biz GASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaz boyunca suyun tasarruflu kullanılması için bilbordlar astık" dedi.

Gaziantep halkının tasarruf noktasında duyarlı davrandığını vurgulayan Sönmezler, standı vatandaşlara teşekkür etmek ve tasarruf bilincini canlı tutmak amacıyla açtıklarını belirtti.

Stant da yer alan görevlilerin vatandaşlara ve çocuklara suyun önemini anlattığını dile getiren Sönmezler, şöyle konuştu: "Gazianteplilere tasarrufa devam etmek adına hem de suyun hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, zengin olduğunu anlatıyoruz. Ayrıca, gelecekte belki de her şeyin sudan ucuz olacağını, en pahalı şeyin su olacağını, bu anlamda suya sahip çıkmak ve tasarruflu kullanmaya devam etmek adına böyle bir etkinliği düzenledik."

Gaziantep'in büyük bir oranda su ihtiyacını karşılayacak "Düzbağ" projesi hakkında da bilgi veren Sönmezler, planlama aşamasından proje aşamasına geçildiğinin müjdesini verdi,

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title