Haberler

Gaski'den 22 Köyü İlgilendiren Dere Islah Çalışması

Güncelleme:

GASKİ Genel Müdürlüğü, Nizip'in çevre mahallelerinde (köylerinde) dere ıslah çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu çerçevede; Salkım Mahallesi'nin atık sularını kapalı sisteme alınması ve Samözü Deresi ıslah çalışmaları kapsamında 22 köyü ilgilendiren çalışmayı başlattı.

Nizip ilçesi sınırlarında olan Samözü Deresi boyunca Şehitkamil ilçesine bağlı Atabek, Karahöyük, Bedirköy, Suboğazı, Kozluyazı, Karaburun, Tuğlu, Kalemeydanı, Tokdemir mahalleri ile yine Nizip ilçesine bağlı Boyluca, Fıstıklı, Adaklı, Salkım, Tatlıcak, Çanakçı, Kıratlı, Tuğlu, Kızılcakent, Akçakent, Mağracık, Çatak, Nahırtepe mahalleleri (köyden dönüşen 22 mahalle) kirli akan çayın temizlenmesini istemeleri üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri sonrasında çalışma başlattı.

Köylerden gelen yoğun şikayet üzerine başlatılan çalışmada Adaklı–Salkım yerleşim birimleri civarındaki Nizip Çayı kenarına dere üzerinde bir su alma yapısı yapıldı. 12 bin 317 mt Ø1600 koruge boru döşenerek pis sular kapalı sisteme alındı. Pis suların bu yerleşim birimlerinden uzaklaştırıldıktan sonra tekrar dereye deşarjını sağlanarak, özelliklke bu bölgelerde derenin temiz akması sağlandı.

Samözü Deresi'nden gelen atıksu 12 bin 405 mt. 1600 mm çapında hat ile deplase edilmiş olup, Adaklı ve Salkım mahallelerindeki mağduriyet giderildi. Bugüne kadar bu proje için 13 milyon TL harcanmış olup, çalışmalar 2016 yılı içerisinde tamamlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, "Bu işin devamı niteliğinde ve taşkın kontrolünü de sağlayacak yeni iş kapsamında h=4,40 mt yüksekliğinde 1200 mt uzunluğunda dere kenarına betonarme set ve Salkım çıkışından Tatlıcak sulama bendine kadar 1200 metre Ø 1600 koruge borularla ayrıştırma hattı uzatılarak derenin Salkım ve Tatlıcak sulama bendi arasında da sadece kaynaklardan açığa çıkan suyun akmasını sağlanacak şekilde çalışmalar sürüyor" dedi.

Sönmezler, bu iş kapsamında 8 milyon TL harcanacağını ve yıl sonunda işi tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şehitkamil Tatlıcak Adaklı Nizip Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
title