Haberler

Garzan Ovası'nda Hasat Bayramı

Siirt Valisi Hüseyin Tutulmaz, bölgede sulu tarıma geçilmesiyle ürün çeşitliliğinin yanı sıra verim ve kalitenin artacağını belirtti.

Siirt Valisi Hüseyin Tutulmaz, bölgede sulu tarıma geçilmesiyle ürün çeşitliliğinin yanı sıra verim ve kalitenin artacağını belirtti.

Tutulmaz, Kurtalan Ziraat Odası tarafından ilçeye bağlı Derince köyünde düzenlenen hasat bayramında, Garzan Ovası'nda bu yılki buğday rekoltesinin 120 bin ton olmasının beklendiğini bildirdi.

Siirt'te tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere her türlü desteğin verildiğini ifade eden Tutulmaz, başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, GAP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) projeleriyle üreticiye önemli destek sunulduğuna işaret etti.

Kentin tahıl ambarı Garzan Ovası'ndaki verimli toprakların yakında suyla buluşturulacağını dile getiren Tutulmaz, şöyle devam etti:

"DİKA tarafından desteklenen, Gökdoğan, Saipbeyli ve Yayıklı köylerinde yapımı süren basınçlı sulama sistemi projesi tamamlanma aşamasına geldi. Bölgede sulu tarıma geçişle ürün çeşitliliğinin yanı sıra verim ve ürün kalitesi artacak. Bu sayede üreticinin gelirinde önemli artış yaşanacak."

Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu ise çiftçileri farklı ürünlere yönlendirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat da bahar aylarında düşen yağış miktarının yükselmesiyle, hububat üretiminde büyük artış meydana geleceğini kaydederek, "Buğdayda 120 bin, arpada 35 bin, kırmızı mercimekte ise 30 bin ton rekolte bekliyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte, örnek fıstık bahçesi oluşturan çiftçilere plaket verildi.

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Kurtalan Dicle Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title