Haberler

Garip Baba Mezarına Belediye Sahip Çıktı

Gaziantep’in Araban ilçesindeki Garip Baba mezarına ilçe belediyesi sahip çıktıAraban Belediyesi tarafından Garip Baba mezarında, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışması başlatıldı.

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Garip Baba mezarına ilçe belediyesi sahip çıktı

Araban Belediyesi tarafından Garip Baba mezarında, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışması başlatıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, "Bir zamanlar ilçe halkı tarafından adaklar kesilerek ziyaret edilen ve uzun yıllardan beri bakımsızlıktan adı gibi garip kalan 'Garip Baba' mezarı hakkında çalışma başlattık. Bu güne kadar yaptığımız tüm araştırmalara rağmen kim olduğu hakkında her hangi bir bilgi ve belgeye rastlayamadık. Ancak ilçedeki yaşlılarımızın anlatımına göre, mezarın Osmanlı döneminde ismi bilinmeyen bir garip askerin mezarı olduğu söyleniyordu. Yıllar boyunca bakımsızlıktan tahrip olan mezarda yenileme, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışması başlattık. Başlattığımız çalışmaların tamamlanmasının ardından türbe, yeniden ilçe halkının ziyaretine açık hale getirilecek" dedi.

İlçe sakinlerinden Hanifi Karadeniz, türbenin bakım ve onarımının yapılarak yeniden hizmete açılacak olması nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özdemir Gaziantep Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title