Haberler

Garanti'den Yılın 9 Ayında 2,4 Milyar Lira Net Kar

Güncelleme:

Garanti Bankası, bu yılın dokuz ayında 2 milyar 422 milyon 683 bin lira konsolide olmayan dönem net karı elde etti.

Türkiye Garanti Bankası, 30 Eylül 2014 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2014 yılı 9 ayındaki net karı, 2 milyar 422 milyon 683 bin TL oldu. Aktif büyüklüğü 214 milyar 891 milyon 320 bin TL seviyesine ulaşan Garanti, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 165 milyar 787 milyon 785 bin TL destek sağladı. Bankanın öz kaynak karlılığı yüzde14, aktif karlılığı ise yüzde 1,6 seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki KOBİ'leri desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Sadece bankacılık ürün ve hizmetleriyle sınırlı kalmayan değer yaratımı anlayışı doğrultusunda "Dijital Dönüşüm Elçileri" projesini başlattıklarını anımsatan Özen, "Proje kapsamında iş ortaklarımızla KOBİ'lere hizmet veren Müşteri İlişkileri Yöneticilerimizi dijital teknolojiler hakkında bilgilendiriyor ve KOBİ'lerin temel teknolojik gereksinimleriyle ilgili farkındalık yaratıyoruz. Garanti olarak yıllardır kesintisiz yatırımı sürdürdüğümüz teknolojik gelişim ve değişim alanında KOBİ'lere katkıda bulunmak, onların dijital dönüşümünü desteklemek bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Özen, Garanti Bankası'nın üçüncü çeyrekte de yurt dışı piyasalardaki güvenilirliğiyle ilklere imza atmayı sürdürdüğüne dikkati çeken Özen, şunları da kaydetti:

"Temmuz ayında 500 milyon avro tutarında 5 yıl vadeli tahvil ile o zamana kadar Türk bankaları tarafından ihraç edilen en düşük kupon oranına erişmekten gurur duyduk. Yine üçüncü çeyrekte, farklı vade ve para cinslerinde bono ve tahvil ihraçları gerçekleştirmemizi sağlayan MTN adlı borçlanma programı kapsamında, 1 yıl vadeli 500 milyon yen tutarında, bir Türk bankası tarafından yapılan ilk yen ihracını gerçekleştirdik.

Garanti, konsolide finansal tablolarına göre ise 240 milyar 770 milyon 770 bin TL aktif büyüklüğe ulaştı. Garanti'nin mevduat büyüklüğü 126 milyar 543 milyon 101 bin TL seviyesine çıkarken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 177 milyar 718 milyon 104 bin TL destek sağladı. Bankanın 2014 yılı 9 ayındaki konsolide net karı, 2 milyar 862 milyon 21 bin TL oldu. Öz kaynak karlılığı yüzde 16,1, aktif karlılığı ise yüzde 1,7 seviyesinde gerçekleşti." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası Ergun Özen Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title