Haberler

Gapgiad Üyeleri, Zirve Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

GAPGİAD üyeleri, Zirve Üniversitesi'ni ziyaret etti.

GAPGİAD üyeleri, Zirve Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Gökhan Apaydın ve Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Taşcan ile biraraya gelen iş adamları, sanayi-üniversite işbirliğine ilişkin fikir alış verişinde bulundu.

GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan ziyarette, Gaziantep sanayicisinin en büyük sıkıntısının kalifiye eleman olduğunu belirtti.

Özellikle yabancı dil bilen eleman bulmakta zorlandıklarını ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Üniversiteniz öğrencilerinin fabrikalarımızda staj yapması, mezun olduklarında işe yerleştirilmeleri konusunda Gaziantepli iş adamları olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Meslek yüksekokulu öğrencilerinizin İngilizce hazırlık okumuş olması ve kendilerini geliştiriyor olması çok güzel. Aynı şekilde mühendislik öğrencilerinizi yetiştirmek isteriz."

GAPGİAD üyeleri ayrıca Zirve Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın birlikte yürüttüğü Nanoteknoloji Merkezi projesi hakkında Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Taşçan'dan bilgi aldı.

Taşçan, projenin Gaziantep başta olmak üzere tüm bölgeyi ilgilendiren ciddi bir proje olduğunu, gıda, inşaat, makine, kimya ve tekstil alanında çalışma yapan tüm sanayicileri ilgilendirdiğini vurguladı.

Taşcan, projenin Avrupa Birliği desteğiyle yakında hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ise ziyarette Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin eğitimlerine ilişkin bilgi verdi. İş adamlarına yönelik de eğitimler verebileceklerini ifade eden Kısa, şunları kaydetti:

"Yüksek Lisans ve doktora programlarımıza üye iş adamlarınız katılabilir. Derslere gelemeyenler için uzaktan eğitim programlarımız da bulunmakta. GAPGİAD üyelerine özel indirimler uygulanır. Fabrikaların üretimine yönelik akademisyenlerden danışmanlık hizmeti alınabilir. İş adamlarımız, hukuk ve mühendislik fakültesi öğretim üyelerimizden her zaman danışmanlık hizmeti alabilir. Üniversitemiz bu konuda elinden geleni yapmaya hazır."

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, GAPGİAD üyelerine çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Zirve Üniversitesi Adnan Kısa Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title