Haberler

GAP Pazarına Yeni Müşteri Aranıyor

Güncelleme:

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Malezya'da GAP Pazarı için yer arayışına girdi. Buluşmalarda ihracatın arttırılması için girişimlerde bulunulacak.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansının Güneydoğu Asya'nın iki önemli ülkesi olan Singapur ve Malezya'ya düzenlediği çalışma ziyaretine katılacak. Programda GAP ile birlikte gıda başta olmak üzere, gelişen sektörler için yeni yatırımcı ve ürünler için müşteri bulma yönünde görüşmeler yapılacak.

3-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ziyarete Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç'ın yanı sıra; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Fırat Anlı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ile Ajans personeli katılıyor.

Ziyaret kapsamında; Singapur'da Turizm Kurulu, Ekonomik Kalkınma Kurulu, Kentsel Dönüşüm Kurumu, Bilim Parkı ve İş Federasyonu ziyaret edilerek yetkilileri ile görüşmeler yapılacak. Malezya'da da Teknoloji Bölgesi, Yatırım Geliştirme Kurumu ve Dış Ticareti Geliştirme Kurumu ziyaret edilerek yetkilileri ile görüşmeler yapılacak. Ayrıca, Singapur ve Kuala Lumpur'daki Büyükelçilikler ile Ticaret Müşavirlikleri ziyaret edilecek.

Program kapsamında ziyaret edilecek kurum ve kuruluşların çalışma şekilleri, faaliyetleri, tecrübeleri ile ilgili bilgi paylaşımı ve incelemeler yapılmasının yanında, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yürütülmekte olan faaliyetler ile potansiyel yatırım olanakları ve işbirliği yapılabilecek alanlar, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki yatırımcılar için ihracat olanakları konusunda bilgi toplanması öngörülüyor.

YENİ YATIRIMCI VE MÜŞTERİ BULMA

Heyete başkanlık yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç ziyarette ilişkin yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "Diyarbakır ve Şanlıurfa için Malezya ile olan ticari ilişkilerimiz yavaş yavaş gelişmektedir. Bölge olarak 2013 yılında Malezya'ya gerçekleştirdiğimiz ihracat 12,5 bin dolar ve ithalat ise 2,2 milyon dolardır.

Türkiye, Güneydoğu Asya Bölgesi'nde ilk Serbest Ticaret Anlaşması'nı (STA) Malezya ile 2014 yılında imzaladı. Anlaşma çerçevesinde sanayi ürünlerindeki tüm gümrük vergileri en geç 8 yıl için karşılıklı olarak sıfırlanacak. Bu anlaşma ile Türkiye, Malezya pazarına AB'den önce tercihli giriş imkânı elde etti. Bu anlaşmanın devreye girmesiyle Malezya ile olan dış ticaret hacmimizin hızla artacağı öngörülüyor. Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak dünyada kalkınma alanındaki iyi uygulamaları yerinde inceleyerek bölgemizde yürüttüğümüz çalışmalara katkı sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Ajans olarak Singapur ve Malezya'ya yönelik çalışma ziyaretimizde bu ülke ekonomilerinin gelişimine katkı sağlayan kurum ve kuruluşların yetkilileri ile görüşeceğiz. Bu ülkelerin bilim ve teknoloji, turizm ve kentsel dönüşüm konularındaki çalışmalarını yerinde inceleyeceğiz ve tecrübe paylaşımında bulunacağız. Ayrıca, GAP ile birlikte gıda başta olmak üzere, gelişen sektörlerimiz için yeni yatırımcı ve ürünlerimiz için müşteri bulma yönünde görüşmeler yapacağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Şanlıurfa Karacadağ Malezya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title