Haberler

Gannuşi Yeniden Nahda Hareketi Genel Başkanı Seçildi

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanlığı'na yeniden hareketin lideri Raşid el-Gannuşi seçildi.

Başkent Tunus'taki Radis Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede divan başkanlığını yapan Ali el- Arid oylama sonrası yaptığı konuşmada, " Gannuşi rakipleri karşısında büyük bir farkla yeniden genel başkan seçildi." dedi.

Arid, "Delegelerin oylaması neticesinde Gannuşi 800, rakipleri Fethi el-İyadi 229, Muhammed el-Akrut 29 oy aldı" ifadelerini kullandı.

Geçen Cuma günü başlayan kongre bu sabah itibarıyla sona erdi.

Nahda Hareketi Partisinin 10'uncu Genel Kongresi için hukukçu Abdulfettah Moro, El-Habib el-Levz, Raşid el-Gannuşi, Abdulmecid en-Neccar, Abdullatif el-Mekki, Abdulhamid el-Celasi, Fethi el-İyadi ve Muhammed el-Akrut genel başkanlığa aday olmuştu.

Zeynel Abidin Bin Ali'nin iktidarı bıraktığı 14 Ocak 2011 devrimi sonrasında Tunus'ta siyasi alana resmi olarak giren Nahda Hareketi, Raşid el-Gannuşi ve hukukçu Abdulfettah Moro tarafından 1972'de gizli bir hareket olarak kuruldu.

Ekim 2014'te yapılan parlamento seçimlerinde 69 milletvekili kazanan Nahda Hareketi, Nida Tunus Partisi'nin ardından ikinci parti olarak parlamentoda yerini aldı. Nida Tunus Partisi'nden bazı milletvekillerinin istifası neticesinde şu anda 69 milletvekiliyle mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Nahda Hareketi Partisi, hükümette kısmi olarak temsiliyetini sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title