Haberler

Gannuşi'den Mısır İçin Arabuluculuk Girişimi

Tunus'taki Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Suudi Arabistan yönetiminden Mısır'daki rejimle Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) arasında arabuluculuk yapması talebinde bulunduğunu söyledi.

Tunus'taki Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Suudi Arabistan yönetiminden Mısır'daki rejimle Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) arasında arabuluculuk yapması talebinde bulunduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalına açıklama yapan Gannuşi "Suudi Arabistan'dan büyük bir devlet olması hasebiyle Mısır'da uzlaşıda bulunması talebinde bulundum. Buna katkıda bulunmaya hazır olduğumu söyledim. Ancak göründüğü kadarıyla Mısır'da rejim bunu istemiyor" dedi.

"Son umre ziyareti sırasında Suudi Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz ile bir araya geldiğini" ifade eden Gannuşi, Prensten Suudi Arabistan'ın konumu ve Müslümanların kıblesi olmasından dolayı uzlaşıda bulunma çağrısı yapmasını istediğini belirtti.

Gannuşi, Suudi Arabistan'daki yeni yönetimin İhvan algısı hakkında "Yeni bir dönemin başladığını ve Suudi Arabistan ile İhvan arasında yeni bir sayfa açıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mısır'daki uzlaşı için İhvan'dan bazı yetkililerin de bu konuda hazır olduğunu vurgulayan Gannuşi, özellikle İhvan Dış İlişkiler Eski Müzakerecisi Yusuf Neda'nın görüşmeler için hazır olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title