Haberler

Ganire Paşayeva KKTC Başbakanı Özgürgün'le Görüştü

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün TMT Mücahitler Derneği’nin davetiyle adada bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’yı kabul etti.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün TMT Mücahitler Derneği'nin davetiyle adada bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'yı kabul etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleşen kabulde, eski Milletvekili Vedat Çelik ile TMT Mücahitler Derneği Asbaşkanı Celal Bayar da hazır bulundu. Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Paşayeva'yla Avrupa Konseyi'nde beraber görev yaptıklarını anlattı. Paşayeva'nın o zamanlarda da KKTC'ye ilgi duyduğunu ve destek verdiğini dile getiren Özgürgün, "Kardeş Azerbaycan halkıyla KKTC halkı bir milletin ayrılmaz parçaları" diye konuştu. Kardeşlik bağlarının ilerletilmesi dileğinde bulunan Özgürgün, "Biz de Azerbaycan'a yeni ziyaretlerde bulunmak isteriz" dedi. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise Özgürgün'e Başbakanlık görevinde başarılar diledi. Özgürgün'ü bu görevinden önce de tanıdığına işaret eden Paşayeva, "İnanıyoruz ki çok güzel işler yapacaksınız" diye konuştu.

KKTC'nin yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını ve benzeri sıkıntıları kendilerinin de yaşadığını anlatan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, KKTC'ye her zaman destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hüseyin Özgürgün Ganire Paşayeva Vedat Çelik Azerbaycan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title