Haberler

Gamze Uslu Davasından Eski Nişanlıya 25 Yıl Hapis Cezası

Aydın Nazilli İlçesi'ndeki bir otelin dördüncü kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun nişanlısı 30 yaşındaki B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı.

Aydın Nazilli İlçesi'ndeki bir otelin dördüncü kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun nişanlısı 30 yaşındaki B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı. Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan B.C.G.'ye (Baki Can Gölcü), iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezası verildi. Ancak karar kesinleşinceye kadar sanığın tutuklanmasına gerek görülmedi.

Nazilli'de, 27 Kasım 2013 tarihinde bir otelin dördüncü kat balkonundan düşen Gamze Uslu'nun ölümüyle ilgili olarak Nazilli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık eski nişanlı B.C.G. ile avukatı Kamil Solak, yaşamını yitiren üniversite öğrencisi genç kızın babası 56 yaşındaki Sinan Uslu, annesi 51 yaşındaki Fatma Uslu, ailenin avukatı İrfan Taş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Duruşmada konuşan baba Sinan Uslu ve anne Fatma Uslu, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin avukatı İrfan Taş da sanığın suçlu olduğunu belirterek ceza verilmesi taleplerini tekrarladı. Sanık B.C.G. ise nişanlısına herhangi bir kötü muamelede bulunmadığını, yapmadığını ve suçsuz olduğunu öne sürdü. Sanık avukatı Kamil Solak da Gamze Uslu'nun majör depresyon hastası olduğunu, bu hastalığa sahip kişilerin intihara meyilli olduğunu öne sürdü. Müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti ve beraatine karar verilmesini istedi.

Davayı bitiren mahkeme heyeti, B.C.G.'ye önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak, cezayı temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıla indirildi. Karar kesinleşene kadar ise sanığın tutuklanmasına gerek görülmedi. Mahkeme heyetinde yer alan iki kadın hakimden biri, sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına karşı şerh koydu.

ANNE: "İNDİRİM YAPILMAMASI LAZIMDI"

Duruşma sonrası adliye önünde konuşan Gamze Uslu'nun annesi Fatma Uslu, gözyaşları içinde, "Bu cezayı az buluyorum. İndirim yapılmaması lazımdı" dedi. Baba Sinan Uslu ise mahkeme kararına saygılı olduklarını belirtti, bugüne kadar kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Ailenin avukatı İrfan Taş, "Hakimlerden biri karara şerh koydu. Biz bu şerhi göz önüne alarak davayı temyize götüreceğiz. Cezai indirim yapılmaması gerekirdi" dedi.

Aileye dava boyunca destek olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Sözcüsü Sanem Deniz Kural da "Böyle bir davada ceza indirimi olmamalıydı" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

27 Kasım 2013'de meydana gelen olayda; Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu ile olaydan beş gün gün önce ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik yüksekokulu öğrencisi B.C.G., Nazilli'deki bir otele yerleşti. Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'ndeki bir restoranda yemek yiyen nişanlı iki genç, odalarına çekildi. Gece yarısı Uslu, 4'ncü kattaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde öldü. Gözaltına alınan nişanlı B.C.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazilli Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title