Haberler

Gamescom 2014 İnteraktif Oyun ve Eğlence Fuarı Açıldı

Alanında dünyanın en büyük fuarı kabul edilen, bilgisayar oyunlarının tanıtıldığı Gamescom 2014 interaktif oyun ve eğlence fuarı, Almanya'nın Köln kentinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Alanında dünyanın en büyük fuarı kabul edilen, bilgisayar oyunlarının tanıtıldığı Gamescom  2014 interaktif oyun ve eğlence fuarı, Almanya'nın Köln kentinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen ve 45 ülkeden yaklaşık 700 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuar, bilgisayar oyunu meraklıların akınına uğrarken, ziyaretçilerin oyun karakterlerini temsil eden ilginç kıyafetleri dikkati çekti.

Fuarın bu yılki ana teması "Oyunlarla yeni dünyaları keşfetmek" olarak belirlenirken, Norveç, İsveç, Finlandiya, İzlanda ve Danimarka'dan oluşan İskandinav ülkeleri fuarın partnerleri oldu.

Bilgisayar oyunları ve interaktif eğlence ürünlerinin sergilendiği fuarda Microsoft, Sony, Electronic Arts, Konami, Nintendo, Sega ve Warner Bros gibi firmalar yeni oyun sistemlerini görücüye çıkardı. Fuarı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Köln Messe Üst Düzey Yöneticisi (CEO) ve Başkanı Gerald Böse, binlerce fuar katılımcısını ve oyun hayranını bir kez daha Köln'de ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti.

Gamescom Fuarı'nın Köln şehrindeki gelişiminin iş dünyası ve eğlence dünyası açısından çok etkileyici olduğunu dile getiren Böse, şunları kaydetti:

"Fuar 2009 yılında ülke içinden ve dışından toplam 17 bin 326 ziyaretçiyle başladı. 2013 yılında ise sadece Almanya'dan 14 bin 217, yurt dışından da 15 bin 401 ziyaretçiyi ağırladık. Fuara katılan firma sayısında da artış oldu. Bu yıl fuara 700 firma katılıyor."

Alman İnteraktif Eğlence Yazılımı Üreticileri Birliği (BUI) CEO'su Maximillian Schenk ise, geçen yıl fuarda odak noktanın oyun konsolları olduğunu, bu yıl ise çok sayıda fantastik oyunun ilk kez Gamescom fuarında sergileneceğini ve ziyaretçiler tarafından denenebileceğini söyledi.

Fuar kapsamında "Gamescom'un En İyileri" ödülleri de sahiplerini bulacak. Fuar 17 Ağustos'a kadar gezilebilecek. - Nordrhein-Westfalen

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Norveç İsveç Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title