Haberler

Galip Öztürk'ten Akın İpek'e Cevap: Şirketlerin Alımı İçin Çalışmalara Başladık

Güncelleme:

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk TMSF'nin el koyduğu Akın İpek'in mallarına talip olduğunu açıklamış, İpek de "satılık malımız yoktur" cevabını vermişti. Öztürk'ten İpek'e yanıt gecikmedi.

Koza İpek Holding'e Metro Holding'in talip olması sonrası hakkında FETÖ kapsamında yakalama kararı bulunan işadamı Akın İpek ile Metro Holding'in patronu Galip Öztürk twitter'da kapıştı. Galip Öztürk'ün "Koza İpek şirketlerini almak için çalışmaya başladık" tweet'i sonrası Akın İpek, "Koza İpek Grubu'nun malları satılık değil" diye tweet attı. Öztürk'ten yanıt geldi.

Galip Öztürk, Koca-İpek hisselerine ilişkin bilgilerin olduğu üç belgenin fotoğrafını paylaşarak şirketlerin alımı için çalışmaya başladıklarını söyledi.

"ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Öztürk Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Koza ipek gurubuna ait halka açık 3 şirketin TMSF'nin elinde bulunan hisselerin alımıyla ilgili çalışmaya başladık" dedi.

İki gün önce Metro Holding KAP'a yaptığı açıklamada FETÖ soruşturmaları çerçevesinde el konulan Koza İpek hisselerine talip olduğunu açıklamıştı.

"FETÖ"ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmış, 1 Eylül'de yayınlanan KHK ile Koza-İpek şirketleri Eylül ayı içinde TMSF'ye devredilmişti. Buna göre, TMSF şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshine karar verebilecek.

TWEET SAVAŞI YAŞANDI

FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan firari Akın İpek ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Koza İpek Grubu'nun malları satılık değil" dedi.
İpek, "Koza İpek grubuna talip var diye bir haber çıkmış. Ciddiye almayın dedim fakat medyada yer bulmuş. Değeri 10 milyon bile olmayan bir şirket, kasasında 600 milyon dolar nakdi, 20 milyar dolarlık SRK onaylı maden kaynağı olan bir grubu satın alamaz. Arkasında başka işler vardır…" dedi.

ÖZTÜRK: ŞİRKETİN DEFTER DEĞERİ 1 MİLYAR 278 MİLYON TL

Öztürk ise İpek'e "Vatanı satan hainler hala boş boş konuşuyorlar koza ipek gurubuna kimse talip olamaz zannediyordunuz değil mi? Akın İpek arkasında başka işler vardır diyor sahte mehdi yok bizim arkamızda milletin iradesi ve yüce ALLAH var..." diyerek yanıt verdi. Öztürk son attığı bir tweet'te ise "Metro 10 milyon filan diyorlar sadece halka açık sirketlerimizin defter değeri 1.278.297.401 yani 415 milyon dolar" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Galip Öztürk İpek Holding Koza Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title