Haberler

Galip Ensarioğlu: "Kürt Halkı Bu Kavgaya İnanmıyor, Kürt Halkı Bu Kavganın Kendi Kavgası Olmadığını...

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, " Silvan'da bu kadim kentin tarihi mahallerini yerle bir etmek için bir süreç başlattınız; bu neyin nesi. savaşacaksan da niye bu savaşı sivil insanların arasına taşıdın" dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Silvan'da düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulanan Ensarioğlu, "Seçimden sonra ve seçimde 'barış, Türkiyeleşme' diyenlere, bu halk tarihte olmadığı kadar destek verdi. Madem 'çözüm, demokrasi diyorsun, işte sana destek' dediler. 80 milletvekili ile gittiler ve hemen ardından birileri çıkıp dedi ki, 'biz ateşkesi bozduk.' 'Niye' diye sorulduğunda 'Erdoğan sert konuştu, Başbakan işi yavaş yürütüyor, AK Parti samimi değil, devlet bizi kandırıyor…' Dolmabahçe mutabakatını tanımadı, masaya da tekmeyi vurdu, yani bütün bunların doğru olduğunu varsaysak bunun için tek bir insanın ölmesine gerek var mı? Varsa eğer bir yanlışlık, bir eksiklik bunun için siyaset yapılır. Millet de bunun için sana oy verdi, sen görevini yap ama birileri yani İran'ın, Suriye'nin Rojava'da kendilerine altın tepside sunduğu o statünün karşılığında aldıkları bir ihale vardır. Türkiye'de bir iç savaş çıkarmak, kaos yaratmak; çünkü Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor, yeniden pay ediliyor. İran Rusya eksenli Esad rejiminin de içinde olduğu o eksen, Ortadoğu'dan istediği o payı alamıyor. Ortadoğu'da ya İran'ın etkinliği ya da Türkiye'nin etkinliği artacak. Türkiye'nin etkinliğini kırmak için ne yapmak lazım; Türkiye'de yeniden bir iç çatışma yeniden bir kaos yaratmak ve Türkiye'nin iç meseleleri ile meşgul olduğu zaman Ortadoğu'dan elini eteğini çekmiş olacak" diye konuştu.

"TARİHİ İLE BİRLİKTE DİYARBAKIR'IN SUR KENTİNİ YOK ETMEK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPTINIZ"

Ensarioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kürtleri yok sayan, katliama tabi tutan, elli yıl boyunca Esad rejimi ile gideceksin işbirliği yapacaksın, ittifak edeceksin, Kürt sorununu çözen Kürt haklarını tanınması için mücadele eden ve bu uğurda çatışmasızlık için barışçıl yöntemleri başlatan AK Parti'yi düşman ilan edeceksin ve yeniden çatışma sürecine gireceksin. Çatışma kaçınılmazdı, size göre gerekliydi. Peki bu çatışmayı niye getirip sivil insanların yaşam alanlarının içerisine soktunuz, niye getirip şehirlere soktunuz ve size en fazla destek veren mahallelere, ilçelere en fazla destek veren şehirleri harabeye çevirdiniz, yaktınız, yıktınız, öldürdünüz, ölüme sürüklediniz, tarihi ile birlikte Diyarbakır'ın Sur kentini yok etmek için elinizden geleni yaptınız. Silvan'da bu kadim kentin tarihi mahallerini yerle bir etmek için bir süreç başlattınız; bu neyin nesi? Savaşacaksan da niye bu savaşı sivil insanların arasına taşıdın? 'Siviller ve şehirler zarar görsün buradan bir kaos yaratabilir miyim' hevesi vardı. Ancak halk bu oyuna gelmedi. Çünkü halk bu kavgaya inanmıyor. Kürt halkı bu kavgaya inanmıyor. Kürt halkı bu kavganın kendi kavgası olmadığını çok iyi biliyor. Bu Esad'ın ve İran'ın kavgasıdır."

Konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen Ensarioğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Galip Ensarioğlu Diyarbakır AK Parti Silvan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title