Haberler

    Galibiyet Parolası: Gol Yemek Yok!

    Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmek için oldukça güçlü bir engeli aşmak zorunda.

    Hasan ÖZKAN

    Galatasaray, Juventus karşısında sezonun en kritik maçına çıkacak. Karşılaşmanın sonucu devre arası transferinden, yönetim ve Roberto Mancini'nin geleceğine kadar birçok konuda belirleyici olacaktır.

    Bu maçın sonucu gibi Galatasaray'ın gruptaki durumu da üç ihtimalli. Kopenhag, Juventus ve Galatasaray arasında geçen yarışta temsilcimiz kazanırsa doğrudan ikinci tura yükselecek. Beraberlik ya da mağlubiyet durumunda ise Kopenhag - Real Madrid maçının sonucuna göre durumu belli olacak. Kopenhag ile puan eşitliği durumunda ikili averaj üstünlüğü sayesinde Galatasaray, Danimarka ekibini geride bırakacak.

    JUVENTUS'U YENMEK ZOR

    Galatasaray'ın ikinciliği alabilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Elbette kazanmak için de gol ya da goller bulmak zorunda. Ancak İtalya Ligi'nde son 7 maçında da gol yemeyerek kazanan bir takıma karşı galip gelmek hiç kolay olmayacak. Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon neredeyse bir devre boyunca 10 kişi oynadığı Bernabeu deplasmanı dışında maç kaybetmedi. İtalyan ekibi ligde de sadece Fiorentina deplasmanında mağlubiyet yaşadı. Juventus'u yenmek imkansız olmasa da çok zor görünüyor.

    KOPENHAG EVİNDE GÜÇLÜ

    Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki üç maçını da kaybeden Kopenhag, evindeki iki maçtan 4 puan çıkarmayı başarmıştı. Ne kadar Real Madrid'de Ronaldo sakatlıktan dönse de La Liga'daki kızışan şampiyonluk yarışı nedeniyle Ancelotti rotasyona gidebilir ya da oyuncuları kendilerini çok fazla zorlamayabilir. Bu durumda Danimarka temsilcisi de puan ya da puanlar alabilir. Daha önceki yıllarda da Danimarka ekibinin evinde güçlü takımlara karşı puan aldığı durumlar yaşandı.

    GALATASARAY KAZANAMAZSA?

    Eğer Galatasaray, Juventus'u yenerse sezona yeni bir başlangıç yapacak ve ara transferde kadrosunu geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2. tura göre güçlendirerek yoluna devam edecek. Üçüncü olması durumunda ise kadro yapılanmasında öncelik Süper Lig'de olacaktır ve transfer hamleleri ona göre yapılacaktır. Çünkü hem prestij hem de maddi açıdan Avrupa Ligi, kulüplerin yatırım yapma olanaklarını kısıtlıyor. Galatasaray eğer dördüncü olursa, hem yönetim hem de Mancini ciddi bir krize girebilir. Geçen seneki performansın üstüne bu sene Aralık'ta Avrupa'ya veda edilmesi camianın güveninde önemli bir yara açabilir.

    GOL YEMEDEN...

    Mancini'nin maç öncesi basın toplantısında sinyallerini verdiği üzere Galatasaray maça kontrollü başlayacak. Çok zor gol yiyen rakibine karşı gol yemeden düşük skorla kazanmayı deneyecek. Juventus'un saha içindeki lideri Pirlo'nun yokluğunda bu oldukça mantıklı bir strateji. Hem oyuncular hem de taraftarlar son düdük çalana kadar sabırla maça konsantre olduğu takdirde Galatasaray, biraz da futbol şansıyla bu maçtan istediği sonucu alabilecek güçte. Sezonun geri kalanı için de bu maçın sonucu altın değerinde.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Roberto Mancini Galatasaray Juventus Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title