Haberler

    Galaxy S7'de Quantum Dot Teknolojisi Kullanılabilir Mi?

    Samsung Display'in yeni stratejik hamleleri belli oldu.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Quantum Dot (QD), DisplaySearch ve bazı teknoloji araştırma geliştirme şirketlerine göre şu anda "En başarılı ekran teknolojisi" olarak gösteriliyor. Bu ekran teknolojisini biraz daha açalım. QD nano ölçekli kristaller uygulamalar için alternatif sağlayabiliyor. OLED'e benziyor. Uzun pil ömrü ve renk çeşitliliği konusunda oldukça yetenekli. Hatta Koreli bir araştırma ekibi Quantum Dot cihazların verimliliğindeki çekirdek nedeni bulmuştu. Quantum Dot'un LG ve Samsung tarafından araştırıldığı raporları yayınlanmış, bir dönem iPhone 6'da kullanılacağına dair rivayetler ortaya atılmıştı.


    Şimdi elimizde elimizde bomba gibi yeni bir rapor var. Makalede yazılanlara göre Samsung, Quantum Dot konusunda oldukça aktif çalışmalar içinde ve yeni bir yönteme sahip. Bu çözüm Samsung'un QD malzemesi kaplı film panelinden daha farklı. Amaç ise büyük bir farkla işleme ve üretim maliyetinin azaltılması.


    ETNews raporuna göre Samsung Display'in geçenlerde QD teknolojisi için araştırma geliştirme başlattı. Koreli şirket ürünlerini tamamlamak için maddi kaynakları içselleştirerek QD TV pazarını meşgul etmeye çalıştı. Samsung, renk üretme kapasitesini artırmak için LCD panellerin arka aydınlatma ünitesine QD filmi uyguluyor. Şu anda Samsung, LG ve Çinli başka bir üretici QD TV'ler için bu yöntemi kullanıyor.


    Samsung'un orijinal materyali elde etmesi konusunda Hansol Kimya'nın payı yüksek. Halen QD filmlerin fiyatı yüksek. Özellikle panel büyüdükçe fiyat daha da yükseliyor. Mesela 30 inç'lik QD filmi 100 dolar civarında.


    Samsung Display yukarıda belirttiğim klasik QD filmi yöntemi dışında farklı bir çözüm uygulayacak. Kısaca Samsung Display renk sürecinde QD malzemeyi uygulamayı planlıyor. Böylece işleme sayısı da azalacak. Fakat QD tedarik ağıyla ilgili herhangi bir detay ise yok. Şirketten yetkili biri şirketin bilgilerini başkalarıyla paylaşmak istemediğini ve bazı sorunlar olabileceğini belirtirken, farklı bir QD materyalinin geliştirilmesinin ise Samsung Display'in görevi olduğunu vurguladı. QD filmi uygulanan SUHD TV geçen şubat ayında piyasaya sürülmüştü.


    Tüm bu gelişmeler olurken Samsung, Galaxy S7'de QD teknolojisini kullanacak mı? Bu soruya kesin bir yanıt vermek zor. Fakat isimsiz bir kaynak bazı çalışmaların gizliden gizliye yürütüldüğünü ileri sürdü. Kaynak Galaxy S7'nin Samsung tasarımı özel çekirdeklere sahip işlemcisi ve Quantum Dot teknolojisi ile gelmesinin sürpriz olmayacağı da vurguladı.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Samsung Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title