Haberler

Galatasaraylı Futbolcu Dzemaili Açıklaması

"12 yıllık kariyerimde hiç kas sıkıntısı çekmedim. Galiba bir şey olmaz diye üzerine gittim ve nüksetme oldu.

Galatasaray'ın Arnavut asıllı İsviçreli milli futbolcusu Blerim Dzemaili, "12 yıllık kariyerimde hiç kas sıkıntısı çekmedim. Galiba bir şey olmaz diye üzerine gittim ve nüksetme oldu. Bu yüzden de tedavisini görüyorum" dedi.

Sarı-kırmızılıların Alanya ilçesi Goldcity Turizm Kompleksi'nde sürdürdüğü devre arası kampta basın toplantısı düzenleyen Dzemaili, çalışmalarını değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Hatamın bedelini ödüyorum"

Sezonun ikinci yarısına özverili şekilde hazırlandıklarını belirten Dzemaili, sakatlığıyla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

" Polonya'daki hazırlık maçından önce sakatlandım. Sakatlandıktan sonra kontrolleri gerçekleştirmek ve terapilerin nasıl olacağını belirlemek için direkt İstanbul'a döndüm. O sırada bir yırtık oluşmuştu, yırtıklar aylar sürebiliyor ama ben istekliydim. 2-3 hafta içerisinde kendimi iyi hissetmiştim ve dönebilirim diye düşünmüştüm. Sonrasında sakatlığım nüksetti. Hatamın bedelini ödüyorum. Bence bir hataydı. Sahalara erken dönmek için elimden geleni yapıyorum, çok çalışıyorum, en kısa sürede döneceğim."

Sakatlığı süresince teknik direktörünün kendisiyle sürekli konuştuğunu anlatan Dzemaili, "Yakınlık hissettim, çok saygı duyduğuna inandım. İnanıyorum ki kendisi de gelmemi istiyor. Benim bir düşüncem var. Bir takımın sadece 11 tane 11 oyuncusu olmaz, 23 tane 11 oyuncusu olması gerekir. Bu yüzden en kısa sürede dönmek istiyorum" diye konuştu.

Yurtdışından transfer teklifleri gelip gelmediğine yönelik soru üzerine, teklif gelmediğini, Galatasaray'da uzun süre kalmak ve oynamak isteği için geldiğini ifade etti.

Dzemaili, Hamza Hamzaoğlu ile Galatasaray'ın performansında bir değişim olup olmadığına yönelik soruya ise "Yeni hocamız geldikten sonra bıraktığımız yerden devam ettirmemiz gerekiyordu. Yeni hocamız ile takımın performansı, isteği, kızgınlığı arttı. Bu yüzden bu şekilde devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

"Futbol İtalya'da taktiksel, Türkiye'de fiziksel oynanıyor"

Türkiye ile İtalya futbolunu da kıyaslayan Dzemaili, şunları söyledi:

"Burada futbol İtalya'ya göre farklı. İtalya'da daha çok taktiksel bir savaş veriyorsunuz. Burada ise fiziksel. Türkiye'nin seviyesini düşük görenler yanılıyor. Geldiğinizde rekabeti ve kıran kıran mücadeleleri görebiliyorsunuz. O yüzden sadece futbolun farklılığını gördüm."

Dzemaili, Fenerbahçe maçında oynamak isteyip istemediğiyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Tabi ki oynamak isterim. Bir futbolcu her maçta oynamak ister. Derbilerin çekiciliği biraz daha farklı oluyor. Herkes katılmak, bulunmak istiyor. Ben de arzularım ama öncelikle sağlığıma kavuşmak istiyorum. 12 yıllık kariyerimde hiç kas sıkıntısı çekmedim. Galiba bir şey olmaz diye üzerine gittim ve nüksetme oldu. Bu yüzden de tedavisini görüyorum. İyileşmek, sonra da takımıma kavuşmak istiyorum."

TFF'nin yabancı oyuncu ile ilgili kararı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) takımların yabancı oyuncu oynatma sınırındaki değişikliği nasıl yorumladığı ile ilgili soru üzerine Dzemaili, şöyle konuştu:

"Bu, yabancılar için çok avantajlı bir durum ancak bir ülkenin kendi akademisini, gençlerini yetiştirmesi gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü kendi gençlerini yetiştirirsen sıkıntı çekmezsin. Biz yabancılar için rahat bir durum olabilir ama ben, ülkelerin kendi gençlerine yönelmesi gerektiğine inanıyorum. Belki ilerde İtalya'da yaşanan sorun gibi olabilir. İtalya'daki futbol krizi çıktığında bütün yabancılar oynayabiliyordu. Takımlarda kolay kolay İtalyan göremezdiniz. Saydığınızda 3-4 tane çıkardı, gerisi yabancı olurdu. Türkiye futbolu için ilerde sorun olsun istemem. Umarım Türkiye futbolu için bir kriz olmaz. Yabancılar için rahat ama yerli futbolcular için bir sıkıntı olabilir."

Dzemaili, babalık ve şampiyonluğun kendisi için bir rüya gibi olduğunu vurgulayarak, "Aileye her zaman bağlıyım, umarım her şey yolunda gider. Şampiyon olursak ki olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için geldim, bu bir rüya olur. İkisini aynı anda yaşamak muhteşem bir duygu olur" dedi.

Dzemaili, çocuğuna Arnavutça'da "aslan" anlamına gelen "Luan" ismini koymak istediğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Polonya Alanya İtalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title