Haberler

    Galatasaray Zirvede Bir Başka!: 3-1

    Süper Lig'in 22'inci haftasında lider Galatasaray, evinde ağırladığı Kayseri Erciyesspor'u çok gol kaçırdığı maçta 3-1'lik skorla mağlup etti ve zirvedeki yerini korudu.

    Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray Kayseri Erciyesspor'u konuk etti.

    Galatasaray'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, önceki hafta oynanan Sivasspor maçının kadrosunu bozmadı. Erciyes maçına da aynı kadroyla çıkan sarı-kırmızılılar maça çok hızlı başladı.

    AÇILIŞ UMUT BULUT'TAN

    Henüz 5.dakikada Bruma'nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutu kaleciden döndü. Pozisyonu iyi takip eden Umut, kafayla yakın mesafeden golünü attı: 1-0.

    Erken gelen golün ardından ev sahibi Galatasaray ataklarını daha da sıklaştırdı. Sarı-Kırmızılılar ilk 10 dakikaya golün dışında Sneijder'in başrolde olduğu üç pozisyon daha sığdırdı.

    ÇİZGİDEN ÇIKARDILAR

    Karşılıklı ataklara sahne olan temposu yüksek maçta, daha ilk 20 dakika içinde pozisyon üstüne pozisyon yaşandı. Kayseri gole yaklaştı, olmadı. 18.dakikada savunmayı önde yakalayan Galatasaray'da Bruma, sağ çaprazdan karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti. Kaleciyi geçen topu Caner çizgiden çıkardı. Dönen topta savunma topu kornere gönderdi.

    25'te Hamit'in yaklaşık 30 metreden çıkardığı füzesini kaleci Zülküf muhteşem kurtardı.

    ÖZDİLEK'TEN MÜDAHALE

    İlk yarım saatte sağ kanadının aksadığını gören Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hemen müdahalesini yaptı. Erken bir oyuncu değişikliği yapan nam-ı diğer Şifo Mehmet, Caner Osmanpaşa'yı çıkardı, Barış Memiş'i oyuna aldı.

    Değişikliğin hemen ardından 31'inci dakikada Drenthe'nin savunma arkasına uzun pasında Vleminckx bomboş pozisyonda sağ çaprazdan gerişine sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1.

    Temponun bir an olsun düşmediği ve karşılıklı pozisyonların yaşandığı ilk yarıda başka gol olmadı ve devreye 1-1'lik eşitlikle girildi.

    CİMBOM ÇOK İSTEKLİYDİ

    Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan ev sahibi Galatasaray, yine tempoyu yüksek tuttu. İlk dakikasından itibaren sert başlayan ikinci yarıda, 50.dakikada sarı-kırmızılı takım gole yaklaştı. Yasin Sneijder'le paslaştı, ceza sahasında vurdu, top çok az farkla dışarı gitti.

    53'üncü dakikada Aurélien Chedjou sahneye çıktı. Hamit'in yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruştn Selçuk, sağ çaprazdan çok iyi ortaladı. Arka direkte iyi yükselen Chedjou, kaleciyi önde yakaladı ve kafayla golü attı: 2-1

    Golün ardından Erciyesspor risk alarak daha çok adamla yüklenmeye başladı. Risk almayan Galatasaray ise kontrollü futbol ve hızlı ataklarla gol aradı.

    SNEIJDER ÖNCE DİREĞE TAKILDI, SONRA...

    Kontrolü elinden bırakmayan Galatasaray, maçın sonuna kadar kalesinde önemli pozisyon vermedi. Rakip kalede büyük tehlikeler yaratan Galatasaray Bruma, Hamit, Chedjou, Umut ve Sneijder'le gole çok yaklaştı.

    82.dakikada Sneijder sağ çaprazda topla buluşup iki rakibini geçti, uzak köşeye nefis vurdu ancak top üst direkten döndü.

    85'te yine Sneijder muhteşem bir vuruş daha yaptı, bu kez Zülküf'e takıldı.

    4 dakikalık uzatmanın ilk dakikasında yine Sneijder çıktı sahneye bu kez Zülküf'ü affetmedi. Güzel bir gole imza atan Hollandalı futbolcu rakibin fişini çekti ve skoru belirledi: 3-1.

    Karşılaşmada çok fazla pozisyona rağmen başka gol olmayınca, lider Galatasaray 3-1'lik galibiyetle zirvedeki yerini korudu.

    Bu skorla Aslan, puanını 51'e çıkararak haftayı lider kapamayı garantiledi. Kayseri Erciyesspor ise 20 puanla ateş hattında kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Kayseri Erciyesspor Wesley Sneijder Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title