Haberler

    Galatasaray Yenilmedi, Ama Ezildi

    Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne alışık olduğumuz şekilde başladı.

    YORUM | Yasin İlgün

    Sarı kırmızılı ekip genelde geç açılan ve kolay maçları kazanmakta güçlük çeken bir takım. Bence bu maçta oynanan futbola bakıp felaket çanlarını çalmanın bir alemi yok. Bu takım bir iki maç yaptı daha, ama insanlar yine sabırsız ve olabilecek her şeyi eleştirmeye meyilli.

    Umutlarını kaybetmedikleri ve uzak geleceği acımasızca yorumlamadıkları sürece bir sıkıntı da olmayacaktır, aksi takdirde yapılan eleştiriler bu takıma sadece zarar verir. Ancak Galatasaraylı taraftarlar yapıcı eleştiri nedir, takımın arkasında olmak nedir bunları çoktan unutmuş durumda.

    Anderlecht maçında tribünler ziyadesiyle boştu. Takımı eleştiriyoruz hakkımız, ama Şampiyonlar Ligi'ne açılış yapılan maçta takıma destek bu kadar az olmamalıydı. Orada oturan taraftar da skora bağımlı olarak destek verdi yine kaptanını ıslıkladı.

    Galatasaray'ın oynadığı futbol ile ilgili denilebilecek çok şey yok aslında. Yenilmedi, fakat ezildi. Anderlecht bitirici bir oyuncuya sahip olsa bu maç 0­3 bitebilirdi. 17­-21 yaş arası oyuncularıyla Cimbom'u ezen geçen bir takım vardı sahada, üstelik Galatasaray'da olmayan ruha da sahipti bu gençler.

    TAKTİK DOĞRU, OYUNCULAR YANLIŞ

    Cimbom'un cephesinde ise taktiksel olarak iyi bir dizilim ve mantalite vardı, ancak oyuncu seçimleri kesinlikle yanlıştı. Prandelli'nin Burak'a neden güvendiğini anlamak güç değil, açıkçası 1000 tane kaçırsa da ve saç baş yoldursa da bu takımda gol atma ihtimali en yüksek adam kendisi.

    Ama Selçuk ve Veysel'e gösterilen sabır benim için de bir soru işaretiydi. Veysel potansiyelinin bu takımda oynamaya yeterli olmadığını pek çok defa gösterdi, dürüst olmak gerekirse gözler Sabri'yi ya da Eboue'yi sık sık aradı.

    Bu iki isim dışında Sneijder ve Telles arasındaki uyum sıkıntısı, Telles'in savunmada geri kaldığı anlar(Veysel kadar olmasa da), Dzemaili'nin tam olarak ne yapmak istediği gibi sorularda maç boyu kafamdaydı.

    Dzemaili yeni bir transfer ve ona yüklenemeyiz, Melo ve Muslera bugün kadroya ilk yazdığımız isimler ve ilk maçlarının ardından taraftar iki oyuncuyu da çöpe atmaya hazırdı. Bu oyuncuya sabır gösterilmeli kesinlikle, taraftarın biraz akıllı davranıp kötü günde bile destek olması lazım.

    Prandelli'den daha iyi futbol bilgim olduğunu kesinlikle iddia edemem, ama elindeki topçuları ve Galatasaray'ı ondan iyi tanıyorum, en azından şu anlık. Bu sebeple ona güvenim yüksek. Dün takım çok kötü oynamış olsa da teknik direktörün sahaya nasıl bir oyun koymak istediğini anladım ve Galatasaray bu sistemi oturtup bir de 'B Planı' geliştirirse kaliteli bir kimliğe bürünecektir.

    Ancak Anderlecht'e karşı sahada iki pas yapamayan, kanatları çöp olan, orta sahasında tüm yükü Melo'nun üstlendiği, Sneijder'in akıl dolu paslarını çer çöp eden bir hücum hattının olduğunu kimse çabucak unutamayacaktır.

    Bugün sahada övgüyü sonuna kadar hak eden bence dört isim vardı. Onlar da hırsı ve çabasıyla Melo, yaptığı doğru defansif hamleler ise Semih Kaya, Galatasaray tarihinin gördüğü en iyi kalecilerden Muslera ve savunmada sağlam durmasının yanında yaptığı fantastik asistlee Chedjou!

    Felaket çanları için erken, kötü oyun normal. Gruptaki diğer rakiplerimiz felaket güçlü, ancak onlar da oldukça formsuzlar ve Arsenal belini bizden önce doğrultmak zorunda çünkü mantalitesi hızlı futbol olan bir ekip olarak topu rakip kaleye bile taşıyamaz durumdalar.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Felipe Melo Galatasaray Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title