Haberler

Galatasaray Vakfı'ndan, Bursa'da Kentsel Dönüşüme Tam Destek

Bursa'nın Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak olan 2 bin 700 konut, 180 ticari sosyal donatı alanı, okul, spor tesisleri ve caminin bulunduğu kentsel dönüşüm projesine bir katkı da Galatasaray Vakfı'ndan geldi.

Bursa'nın Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak olan 2 bin 700 konut, 180 ticari sosyal donatı alanı, okul, spor tesisleri ve caminin bulunduğu kentsel dönüşüm projesine bir katkı da Galatasaray Vakfı'ndan geldi. Vakfa ait 20 bin metrekarelik alan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve Osmangazi İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Dündar arasında imzalanan uzlaşma tutanağı ile belediyeye devredildi. Vakıf Başkanı İnan Kıraç, kamulaştırmayı doğru bir proje olduğu için kabul ettiklerini belirterek, Kentsel dönüşüm konusunda öncü bir projede yer alacağı için arazinin satışını doğru bulduk. Burada Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesi inşa edilecek dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına 'Kentsel Master Plan' hazırlayarak başlayan Osmangazi İlçe Belediyesi, 420 bin metrekarelik alana uygulanacak olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi' içerisinde arazisi bulunan Galatasaray Eğitim Vakfı ile protokol imzaladı. Galatasaray Eğitim Vakfı'na ait 20 bin metrekarelik arazinin kamulaştırılması için Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi Belediyesi'nde bir araya geldi.

VATANDAŞLARLA DA ANLAŞMA SAĞLANDI

Soğanlı Kentsel Dönüşüm uygulama alanında bulunan yer sahiplerinin önemli bir kısmı ile anlaşma sağlandığını belirten Başkan Dündar şöyle devam etti

Soğanlı Kentsel Dönüşüm bölgesi toplam 42 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bunun 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alan. Toplam 2 bin 700 konut ve 180 ticari alanın yer aldığı projemizde okul, cami, spor tesisi, çocuk oyun alanları, park ve yeşil alanlar yer alıyor. Galatasaray Vakfı'na ait arazinin dışında, diğer vatandaşlara ait 25 bin metrekarelik bir alanla ilgili görüşmelerde de anlaşma sağladık. Bölgedeki kamulaştırmalarla ilgili bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin, mimari ve estetik yönden Türkiye'ye örnek bir proje olacağını söyleyen Başkan Dündar, tarihi, doğal ve ekolojik yapıya zarar vermeden hayata geçirmek istedikleri projenin inşaatına en kısa sürede başlanacağını kaydetti.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE'

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç da, bir Galatasaraylı tarafından kendilerine bağışlanan araziyi Osmangazi Belediyesi'ne devretmekten mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi

Kentsel dönüşüm konusunda öncü bir projede yer alacağı için arazinin satışını doğru bulduk. Burada Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesi inşa edilecek. İki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi Bursa'ya önemli bir değer katacak. Böyle önemli bir çalışmada bizim de katkımızın olmasından dolayı mutluyum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Dündar Galatasaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title