Haberler

Galatasaray, Tur Şansını Londra'ya Bıraktı

Güncelleme:

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Chelsea ile Torres ve Chedjou'nun golleri sonrası 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Chelsea ile 1-1 berabere kalırken, ev sahibi olma avantajını kullanamadı.

Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Fernando Torres'in golüyle 1-0 yenik duruma düşen sarı-kırmızılılar, 64. dakikada Chedjou'nun golüyle skoru eşitlemesine karşın, kendisini galibiyete taşıyacak golü ise bulamadı.

Türk Telekom Arena'da kendi seyircisi önünde oynama avantajını iyi kullanamayan "Cim Bom", 18 Mart Salı günü Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda oynanacak zorlu rövanş karşılaşmasında çeyrek final biletini kapmaya çalışacak.

Galatasaray, geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında da Schalke 04 ile İstanbul'da 1-1 berabere kalmış ve deplasmanda rakibini 3-2 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Chelsea karşısında ilk gol

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde 3. kez karşılaştığı Chelesa karşısında ilk golünü bugün buldu.

1999-2000 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda eşleyen iki takım arasındaki ilk maçı Chelsea deplasmanda 1-0, ikinci maçı ise İstanbul'da 5-0 kazanmıştı. Geride kalan 2 maçta 6 gol yiyen ve hiç gol atamayan sarı-kırmızılı ekip, üçüncü maçında da rakibini yenememesine karşın ilk golünü attı ve ilk beraberliğini almış oldu.

Mancini iç sahada yine yenilmedi

Teknik direktör Roberto Mancini, Galatasaray'ın başında çıktığı 16. iç saha maçında da yenilgi görmedi.

Göreve gelmesinin ardından sarı-kırmızılı ekibin başında 16. iç saha maçına çıkan Mancini, takımıyla 13 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Sahadaki ikinci top, gole mal oldu

Spor Toto Süper Lig'deki Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarına neden olan olayın bir benzeri, Galatasaray-Chelsea maçında yaşandı.

Karşılaşmanın 42. dakikasında taça çıktıktan sonra tekrar oyun alanına dönen topu eline alan John Terry, Galatasaray'ın Eboue ile hızlı bir şekilde taç atışını kullanmasının ardından ise meşin yuvarlağı saha içine bıraktı. Pozisyonun devamında Galatasaray, Burak Yılmaz ile gole ulaşırken, saha içinde iki top olduğu gerekçesiyle hakem Carlos Velasco Carballo bu golü geçerli saymadı.

İspanyol hakem, daha sonra John Terry'ye sarı kart gösterdi.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Kasımpaşalı Ryan Donk, oyundaki ikinci topu önce saklamış, daha sonra gol pozisyonuna giren Beşiktaşlı oyuncunun önündeki topa atmıştı.

Selçuk İnan direği geçemedi

Maçın ikinci yarısında Galatasaray, Selçuk İnan'la net bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Sneijder'in soldan ortaladığı topu ceza sahası içinde Drogba kafayla indirirken, arka direkte yakın mesafede Selçuk İnan'ın dokunduğu top, yan direkten döndü.  Sarı-kırmızılı ekibin 1-0 geride olduğu bölümde 62. dakikada kaçan bu fırsat, tribünleri yeniden ayaklandırdı.

Hajrovic 31. dakikada çıktı

Teknik direktör Roberto Mancini, maçın henüz 31. dakikasında oyuncu değişikliğine giderek İzet Hajrovic'i kenara aldı.

Galatasaray'ın 1-0 yenik durumda olduğu bölümde orta sahanın performansından memnun kalmayan İtalyan çalıştırıcı, Hajrovic'in yerine 31. dakikada Yekta Kurtuluş'u oyuna dahil etti.

Mancini, ikinci yarı başlarken ise Hakan Balta'nın yerine Semih Kaya'yı oyuna aldı.

Ramires'in burnu kanadı

Chelsea oyuncusu Ramires, maçın 20. dakikasında girdiği bir ikili mücadelede yüzüne darbe alarak sakatlandı.

Aldığı darbeyle yerde kalan Ramires'in burnunda kanama meydana gelirken, sahada ve saha kenarında yapılan tedavisinin ardından oyuncu maça devam etti.

Öte yandan, Ramires'in tedavisi için sahaya giren Chelsea sağlık ekibi, çantasını saha içinde unutarak oyuncuyu kenara taşıdı. Çantayı daha sonra Burak Yılmaz saha dışına getirerek 4. hakeme teslim etti.

Mourinho, Semih Kaya'nın elini sıktı

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, ısınmak için saha kenarına giden Semih Kaya'nın elini sıktı.

Semih Kaya ile Umut Bulut, yedek kulübesinden çıkıp ısınma bölümüne doğru giderken, Chelsea yedek kulübesinin önünden geçti. Önünden geçen Semih'i fark eden Mourinho, önce oyuncunun omzuna dokunurken, daha sonra da selamlaşarak elini sıktı.

Karşılaşmada yerini Umut Bulut'a bırakan Drogba, alkışlarla sahayı terk etti. Tecrübeli oyuncuyu, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho da alkışladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Chelsea Londra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title