Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: Hedefimiz Gelecek Sezon Şampiyonlar Ligi'nde Olmak.

GALATASARAY Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

GALATASARAY Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Jan Olde Riekerink, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik oynamak istediğimiz sistemi oyunculara en doğru şekilde aktardık. Yönetimimizle doğru oyuncuları seçerek, doğru adımları atarak iyi bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Gelen oyunculardan çok memnunum. Takımın ruh hali de ben ümitlendiriyor. Geçen sezonun sonlarında gelmiştim, şimdi bir hazırlık dönemi geçirdim. Kardemir Karabükspor maçıyla başlayacağız. Hedefimiz gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde olmak. Bu bizim için çok önemli. Bunun yolu da şampiyon olmaktan geçiyor. Her maça kazanma parolasıyla çıkacağız."

Josue Pesqueira ve Lassana Diarra ile ilgili bir soruya Hollandalı teknik adam, "Josue için Porto ile anlaşıldı ve bu akşam İstanbul'da olacak. Burada son detaylar konuşulur ve imzalar atılır. İyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. En önemlisi, yaratıcı bir oyuncu ve orta sahada bize kalite katacak. Çok yönlü biri ve farklı pozisyonlarda oynayabiliyor. Geçen sene defansif anlamda orta saha eksikliğimizden bahsediyorduk. Burada yaratıcılık da önemli. Kaliteli bir kadromuz var, Josue de gücümüzü artıracaktır. Orta sahalar 3 farklı gruba ayrılabilir. Birinci grup savaşır ve top kazanır. İkinci grup tipi oyuncular iyi şekilde top dağıtımı yapar. Üçüncü grup ise sihirbazdır ve final pasları atar. Josue burada son grubun içine girecek tipte bir oyuncu" diye konuştu.

Diarra konusunda çok fazla ayrıntı vermeyen Riekerink, "Güçlü bir defansif orta saha bakıyoruz. Bazı görüşmeler var ama yakın zamanda belli olacaktır. Diarra çok kaliteli bir oyuncu. Mutlaka takımda görmek isteyeceğiniz tipte biri, ama bizim konuştuğumuz başka isimler de var" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı yönetimle inanılmaz bir işbirliği içinde olduklarına dikkati çeken Sarı-kırmızılı teknik adam, şunları söyledi:

"Takımı nasıl daha iyi noktalara getirebileceğimiz konusunda birlikte çalışıyoruz. Hedef şampiyonluk ve bunun için iyi bir takım kurulmalı. Biz de oyun mantalitemize uygun futbolcuları yönetime bildiriyoruz. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Önemli isimler aramıza katıldı ve daha da devam ediyor. Diğer taraftan, kulübün içinde bulunduğu finansal durumu da düşünerek adım atmamız gerekiyor. Benim, 'Şu oyuncuyu istiyorum' diye bir yaklaşımım yok. Galatasaray'ın ekonomik yapısını da düşünmemiz gerekiyor. Sağlıklı bir şekilde her gün fikir alışverişi yaparak en güzel şekilde ilerliyoruz."

Jan Olde Riekerink, Bursaspor'dan transfer edilen ancak sakatlığı nedeniyle henüz hazır olmayan Serdar Aziz'den övgüyle bahsetti. Serdar Aziz'in Türkiye'deki en iyi yerli stoperlerden biri olduğunu anlatan Riekerink, "Kendisinden çok memnunum. Takıma uyum sağladı ama geçen seneden gelen bir sakatlığı var. İkinci kez aynı sakatlığı yaşadığı için o da kendini tam güvende hissetmiyor. Biraz zamana ihtiyacı var" dedi.

Oyuncuya bir görüşme yaptığını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, "Kendisine güvendiğimi söyledim. Yaptığımız bir program ve o program dahilinde ilerliyoruz. Manchester United maçında oynadı. Tesislerimizdeki bir hazırlık maçında da şans verdim. Tabii maç performansı önemli. En iyi şekide hazırlanacaktır. İlk maçlar için kendisini sıkmaması gerektiğini ve ilerleyen dönemde şansın geleceğini söyledim. Yüzde 80-90 hazır ama biraz daha zamana ihtiyacı va." diye konuştu.

Galatasaray takımının bu sezon nasın bir sistem ve taktikle mücadele vereceği yönündeki bir soru üzerine sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben sisteme ve taktiğe çok fazla takılmıyorum. Benim odaklandığım, oyuncularımızın bireysel yeteneklerini nasıl sahada daha ileriye götürebiliriz konusu. Oyuncularımıza potansiyellerini en işi şekilde anlatıp, geri dönüş almamız gerekiyor. Kendi oyun felsefemi takıma vermek istiyorum. Galatasaray'ın oynaması gereken oyun ile benim felsefem paralel. Burası büyük bir camia ve topa sahip olmalıyız. Benim takıma vermek istediğim, topun bizde kalması, devamlı pas yapmamız, basit oynamamız, yön değiştirmelerimizin hızlı olması ve ileride kalabalık olarak yer bulabilmek. Defansif olarak da her pozisyonda nasıl bir savunma yapmamız gerektiği üzerinde duruyoruz. Bireysel ve mevkisel defans konusuna odaklanıyoruz. Takım halinde bunu iyi yapmalıyız. Oyuncuların görevlerini iyi bilmesi gerekiyor. Beni odaklandığım, sistem ve taktikten ziyade, bireysel olarak ve takım olarak nasıl kendimizi geliştirebileceğimiz. Benim için önemli olan, oyuncularımın yeteneklerini en iyi şekilde bilip, sisteme yansıtabilmek."

Galatasaray'ın alt yapısına da değinen Riekerink, alt yapı hocalarıyla bir toplantı yaptığını dile getirerek, "Yaş kategorilerinde çok yetenekli oyuncularımız var. Burada eksik olan, kulüp felsefesinin oturtulması. Bir sistem belirlenip, her yaş grubunda bu oynanmalı. Hocalarımıza söylediğim, sonuçlara değil, oyun felsefesine odaklanmaları" şeklinde konuştu.

Jan Olde Riekerink, önlerindeki Kardemir Karabükspor maçını seyircisiz oynayacak olmalarıyla ilgili olarak, "Porto'da çalışırken böyle bir tecrübem olmuştu ve Inter'e karşı İtalya'da seyircisiz oynamıştık. Taraftar, oyunun önemli bir parçası. Onlar için oynuyorsunuz ve olmamaları eksiklik. Kötü bir ambiyans. Çok şanslıyım ki Ziraat Türkiye Kupası'nda ve Turkcell Süper Final'de iki finale çıktım. Taraftarlarımızın inanılmaz desteğini gördüm. Söylediklerim onları övmek adına değil, bir gerçek. Onların yanımızda olmaları çok önemli" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen vatandaşı Dick Advoocat'ın iyi bir başlangıç yaptığının hatırlatılması üzerine Riekerink, "Geçen sezon rakibimiz için iyi değildi. Sezona da istedikleri gibi başlayamadılar ve bir kan değişikliği oldu. Takımın başına yeni biri geldiğinde, bu tip şeyler olur, oyuncular daha iyi motive olup, kendilerini göstermek isterler. Önemli kısım, uzun dönemde ne olacağı. Benim söylemem gereken, Advoocat'ın kesinlikli kaliteli bir hoca olduğudur" şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan Riekerink, kulüpte idari menajer yardımcılığı pozisyonunda bulunan ve tercümanlığını da üstlenen Mert Çetin'e övgülerde bulundu. Mert Çetin için Riekerink, esprili bir şekilde, "Takımın önemli bir parçası ve aynı zamanda da bekar" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lassana Diarra Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title