Haberler

Jan Olde Riekerink: EURO 2016'da Türkiye'yi Tutuyorum

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Hollanda'nın EURO 2016'ya katılamamasına üzüldüğünü belirterek "Turnuvada Türkiye'yi tutuyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, kulüp televizyonuna çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adam Türkiye'nin EURO 2016 şampiyonasındaki durumunu da değerlendirirken turnuvayı Fransa Milli Takımı'nın kazanacağını düşündüğünü belirtti.

"BAŞLANGIÇ DÖNEMİ KÖTÜ OLDU"

Kulüp televizyonunda bir programa katılan Riekerink, "Öncelikle başlangıç dönemi kötü oldu. İlk maç Eskişehirspor 10 eksiğimiz vardı. Rizespor maçında son dakika gol yedik. Daha sonra Antalyaspor maçını kazanamadık. Benim için bu 3 karşılaşma hayal kırıklığıydı. Kırılma anı Fenerbahçe maçı oldu. Orada iyi bir futbol sergiledik. Takımın kendine olan inancı gelişti." diye konuştu.

GENÇ OYUNCULARA DEĞİNDİ

Sarı-kırmızılı takımın altyapısında tespit ettiği eksikliklerin çözülmesine yoğunlaşacağını ifade eden Hollandalı futbol adamı, "Kulübün sağlam bir akademi sistemi var. Genç oyuncular üstüne koyarak devam etti. Altyapıdan A takıma daha fazla oyuncu gelmesi için çalışacağız. Şampiyonluklardan önce A takıma çıkardığımız oyuncular daha önemli. " değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Hollanda'ya nazaran daha çok deneyimli oyuncuların yer aldığını kaydeden Riekerink, Türkiye'nin kaliteli bir lige sahip olduğunu kaydetti.

"YABANCILARLA REKABET EDEREK KENDİLERİNİ GELİŞTİREBİLİRLER"

Yabancı sınırının yetenekli Türk oyuncuları yabancı meslektaşlarıyla rekabete sokacağını ve bunun da gelişimi sağlayacağını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, şöyle devam etti:

"Real Madrid'in kadrosunda Şampiyonlar Ligi'nde iki İspanyol oyuncu bulunuyordu ama İspanya Milli Takımı'nda inanılmaz futbolcular var. Türkiye'de milli takım havuzuna daha az oyuncu verilebilir ancak oyuncu yetenekli ise yabancı oyuncular ile rekabet ederek kendisini geliştirebilirler."

"TÜRKİYE'Yİ TUTUYORUM AMA FRANSA KAZANACAK"

Ülkesinin Avrupa Şampiyonası'nda yer almayacak olmasının kendisini çok üzdüğünü ifade eden Jan Olde Riekerink, " Türkiye'nin fanatiğiyim. Turnuvada Türkiye'yi tutuyorum ama bence Fransa kazanacak. Türkiye zor bir grupta. İspanya'nın nasıl oynadığını biliyoruz. Gruptaki diğer takımlarda bireysel yetenekler ön plana çıkacak. Fransa ev sahibi olarak öne çıkıyor ama İspanya ve Almanya, her zaman favori takımlar." şeklinde konuştu.

"FLORYA'DA RUH VAR"

Riekerink, Florya Metin Oktay Tesisleri'ni nasıl bulduğuna yönelik soruya, "Tesisler büyüklükleriyle değerlendirilmemeli. Böyle tesisler atmosfer ve ruhla hissedilir. 1995 yılında Ajax'taki akademide görev yaptığım dönemde bir tane sahamız vardı ama o atmosferden Wesley Sneijder gibi çok iyi oyuncular çıktı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde de o ruh var. Burayı çok seviyorum." şeklinde cevap verdi.

Taraftarların takımlarını zor günde de desteklemesi gerektiğini belirten Hollandalı teknik adam, "Taraftarlarımız zor maçlarda bizleri çok güzel desteklediler. Arkamızda oldular ve çok iyi sonuçlar aldık. Taraftarlar ne kadar önemli etki yaptıklarını bilmeliler." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Fenerbahçe İspanya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

MMOM:

Müslüman, Cuma Namazlarında mutlaka Camii ye git, Alimler üç Cuma kılmayanın, müminliği tartışılır diyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title