Haberler

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman Açıklaması

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "THY Euroleague'de iddiamız kalmadı ama 6 kişiyle bile olsa Fenerbahçe Ülker'i yenmemiz bizi mutlu etti" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "THY Euroleague'de iddiamız kalmadı ama 6 kişiyle bile olsa Fenerbahçe Ülker'i yenmemiz bizi mutlu etti" dedi.

Aynı zamanda A milli takımını da çalıştıran Ataman, Gaziantep'teki özel bir üniversitede düzenlenen söyleşide, gençlerin eğitimlerini sürdürürken aktif olarak spor branşları içerisinde profesyonel veya amatör anlamda yer almalarını istedi.

Bu sayede gençlerin fiziken ve ruhen rahatlayacağını belirten Ataman, gençlerin sporun içerisinde aktif olarak yer almaları sağlandığında holiganlığa kaçan istenmeyen olayların da önüne geçilebileceğini kaydetti.

Ataman, hakem hatalarıyla ilgili bir soru üzerine "Hakemlerle ilgili benim hep şikayetlerim oluyor ama bana göre hakemler spor camiasında en şanssız kişilerdir. Maç sırasında başta kaybeden taraf olmak üzere mutlaka bir takımın yöneticileri hakemden şikayet eder" dedi.

Sarı-kırmızılı kulüple A Milli tamını bir arada götürmenin zorluğuna değinen Ataman, şöyle devam etti:

"İşin içerisinde milli takım olunca Türkiye'ye hizmet konu olunca tabiki görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz ve bu işi büyük bir zevkle yapıyorum. Tabi ki bu iş yıllar boyunca böyle devam etmeyecek. Gün gelecek benden yetenekli arkadaşlara bu iş teslim edilecek. Şu an için her iki takımda da zevkle çalışıyorum."

-"THY Euroleague'de iddiamız kalmadı ama..."

Ataman, THY Euroleague ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"THY Euroleague'de iddiamız kalmayışının nedeni, Royal Halı Gaziantep takımındaki gibi sponsorlarımızın olmayışı. 3 yıl boyunca çok ciddi destekleri olan Liv Hospital, kendi stratejileri doğrultusunda sezon başında bütçeyi 5'te 1 oranına indirdi. Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu global ekonomik kriz de en başta basketbolu vurdu. Basketbola amatör sporlar deniyor ama Carlos Arroyo gibi bir oyuncunun kazandığı para 1 milyon 750 bin dolar. Demek ki bu sporun amatör sporla hiç bir ilgisi yok. Euroleague gibi bir ligin içerisinde de Arroyo gibi en az 2-3 oyuncuya ihtiyacınız oluyor. Dolayısıyla bütçeye ihtiyacınız var, biz de bu sene şanssız bir dönem geçirdik."

Ataman, "En önemli oyuncumuz" diye nitelendirdiği Furkan Korkmaz'ın sezon başında sözleşmesini feshettiğini, sezon içerisinde de Arroyo'nun da içerisinde 3-4 oyuncunun daha ayrıldığını hatırlatarak "Bu yüzden de THY Euroleague'de iddiamız kalmadı ama 6 kişiyle bile olsa Fenerbahçe Ülker'i yenmemiz bizi mutlu etti" dedi.

Yabancı oyuncu sınırlamasındaki değişiklik

Daha önce uygulanan 3+2 kuralının özellikle Avrupa'ya giden takımların kadro kurmasında dezavantaj olduğunu anlatan Ataman, zaman zaman Türk oyuncuları tembelliğe ittiğini savundu.

3+2 sisteminden çok fazla katkı görmediklerini alatan Ataman, "Bu kural nedeniyle milli takım düzeyinde de çok katkı görmedik. Ama benim tercihim 3+2 sisteminden birden bire 5+0'a geçmek yerine kademeli bir geçişti. 3+2 yerine 4+1 getirilebilirdi. En azından 1 Türk orjinli bir oyuncunun mutlaka sahada olmasından yanayım ve halen bunu savunuyorum. Şimdi sahaya bakıyorsunuz, 10 tane yabancı adam. Bu da milli takımı geliştirme açısından sıkıntı olabilir. Ama 5+0 federasyonun 2 yıllık bir projesiydi, ilk yılı da geride kaldı. Sistemle ilgili yeni bir değerlendirme yapacaklardır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Başka takım çalıştırmak ister misiniz?"

Ataman, çocukluğundan bu yana Galatasaray taraftarı olduğunu belirtirken başka takımlarda görev almak isteyip istemediğiyle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Bazen fikirleriniz yönetimin fikirleriyle aynı olamayabiliyor. Ergin Ataman olarak bugün gelmiş olduğum seviyede hedefsiz bir takımda bulunmam mümkün değil. Ayrıca Galatasaray'ın sahibi veya başkanı değilim. Belki de yeni gelecek yönetim, 'Hocam sizin büyük vizyonunuzla bizim bakışımız farklı. O yüzden sizinle devam etmeyeceğiz' diyebilir. Bu da gayet doğal bir olay. Yaşanan gelişmeleri herkes biliyor, 1,5-2 ay önce Galatasaray'dan atılabilirdim de... O yüzden herşeyi zaman gösterecek."

Kaynak: AA / Yerel

Galatasaray Liv Hospital Fenerbahçe Ülker Ergin Ataman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title