Haberler

Galatasaray Kulübünün Divan Kurulu Toplantısı

Galatasaray Kulübünün nisan ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray Kulübünün nisan ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray Lisesi'nde yapılması planlanan ancak İstanbul Valiliğinin güvenlikle ilgili uyarısı üzerine Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulunu başkan Dursun Özbek, başkan yardımcısı Nasuhi Sezgin, genel sekreter Fatih İşbecer, yönetim kurulu üyeleri İsmail Sarıkaya, Ali Yüce, Can Topsakal ve Ural Aküzüm temsil etti.

Toplantı, divan kurulu üyeleri arasında yapılan oylama sonucunda basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantının başından görüntü alan basın mensupları, daha sonra salondan çıkarıldı.

Divan kurulunda açıklamada bulunan Dursun Özbek'in konuşması, daha sonra sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden paylaşıldı.

Galatasaray Kulübünün geçmiş yönetim kurullarının icraatlarının araştırılması çalışmalarına başlandığını belirten Özbek, şunları kaydetti:

"Bir İngiliz firmasıyla mutabakata geldik. Söyleşmeyi önümüzdeki hafta imzalayacağız. Bu manada ilgili firma çalışmasına başlayacak. Birçok söylem ve söylenti var. Bunlar bitmiyor. Önce de vardı, şimdi de var ve bundan sonra da olacak. En azından yaptığımız bu icraat sayesinde bundan bir netice alınacak ve bu konu bir daha açılmamak üzere aydınlatılarak kapatılacak. Bu, Galatasaray'ı zayıflatan ve bölen bir hareket. Halbuki Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir bütünlük. Onun için geçmişten gelen soru işaretleri varsa bunların hepsinin bu dönemde hallolması lazım ki önümüze daha kuvvetli, daha güçlü bakalım."

Özbek, sarı-kırmızılı futbol takıma UEFA tarafından verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşıdıklarını vurgulayarak, "UEFA'nın verdiği cezayı CAS'a taşıdık, müracaatımızı yaptık. Galatasaray'ın, verilen cezayı hak etmediğini, bununla ilgili de çok kuvvetli argümanları olduğunu belirttik. CAS'ta Galatasaray'ın bu savunmasının başarıya ulaşması için bütün çabayı göstereceğiz. Burada savunmamızın daha kuvvetli olacağını ve Galatasaray'ın bugüne kadar hak etmiş değerleri itibarıyla daha iyi değerlendirileceğini düşünüyorum." diye görüşlerini aktardı.

"Enkaz edebiyatı peşinde değilim"

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, mali olarak yaşanan sıkıntılara değinerek, "Enkaz edebiyatı peşinde değilim." ifadesini kullandı.

Galatasaray Kulübünün yeni kaynak arama ve bulma mecburiyetinde olduğunu savunan başkan Özbek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın kaynakları 2020, 2023 senesine kadar tüketilmiş. Bunu söylerken, bir enkaz edebiyatı peşinde değilim. Seçildiğim günden bu yana kadar da bunu yapmadım. Hep, Galatasaray'ın mevcut şartları içinde bu dar boğazdan çıkacağını söyledim, ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım hep bu yönde çalıştık. Galatasaray'ın başarıyı yakalaması ve muvaffak olabilmesi için yeni kaynak oluşturulması şart."

Geçen ay yapılan mali genel kuruldaki sunumunun inşaat projeleri ağırlıklı olmasından dolayı eleştirilen Özbek, şunları aktardı:

"Elbette ki Galatasaray bir spor kulübü, inşaat şirketi değil ama bugün itibarıyla yeni kaynak yaratmak açısından her türlü enstrüman da kullanmak zorundayız. Bunun yönetimlerin görevi olduğunu düşünüyorum. Sadece inşaat mı yapıyoruz, sadece inşaata bağlı mı çalışıyoruz, kesinlikle hayır. Bundan 1 sene öncesine kadar zarar eden mağazacılık şirketini kara geçirdik. Galatasaray'ın elinde bulunan enstrümanların hepsini deniyoruz. Mağazacılık AŞ, 30 milyon lira kara koşuyor. Çok basit bir bileklik işinde bugün 1,5 milyonlara doğru koşuyoruz. Sportif AŞ'nin artık bu sene zarar etmeye tahammülü yok. UEFA bizim önümüze bu gerçeği koydu. Galatasaray Sportif AŞ'yi mayıs sonu itibarıyla zarar etmeyen bir hale getirmeye çalışıyoruz. Onun için bugüne kadar gösterdiğiniz desteğin bundan sonrada sürdürülmesini istiyorum."

Dursun Özbek, Riva'daki arazide yapılması planlanan projeyle ilgili gelecek aylarda bir genel kurul düzenleyeceklerini ve Mecidiyeköy'de yapımı süren otel inşaatında da sona yaklaştıklarını belirtti.

"Basketbolda şampiyonluğa koşuyoruz"

Dursun Özbek, Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın ULEB Avrupa Kupası finalinde Fransız ekibi Strasbourg'u yenerek şampiyon olacağını savundu.

Özbek, kadın voleybol takımının CEV Kupası'nda finalde Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımına yenilerek ikinci olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Kızlarımız müthiş bir mücadele verdiler. Galatasaray'ın vizyonunu ortaya koydular. 14 kişilik kadronun 9'u altyapıdan geldi. Biz bu kadro ile Avrupa'da başarıya koştuk. Şampiyonluğu son anda kaybettik. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Basketbolda da başka bir şampiyonluğa koşuyoruz. Önümüzdeki hafta ilk maçı Fransa'da oynayacağız. İkinci maç burada. Şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum. Abdi İpekçi'de kimse kupayı bizden alamaz. Abdi İpekçi'de bu kupayı da alacağız. Değerli koçumu ve oyuncularımı tebrik ediyorum."

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title