Haberler

Galatasaray'da Borç-Alacak Farkı 523 Milyon TL

Güncelleme:

Galatasaray'ın mali işlerden sorumlu yöneticisi Mete İkiz, sarı kırmızılı kulübün borç alacak farkının 523 milyon TL olduğunu açıkladı.

Galatasaray Kulübü'nün 2015 yılı olağan mali genel kurulunda, geride kalan yılın mali raporları paylaşılırken, net borç alacak farkındaki önemli yükseliş dikkati çekti.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, faaliyet ve denetim raporlarının okunmuş sayılması oylanarak kabul edildi. Bu aşamadan sonra her iki alanda kısaltılmış özet bilgiler yönetim kurulu üyesi Mete İkiz ile denetim kurulu başkanı Cengiz Ergani tarafından sunuldu.

KULÜBÜN BORCU AÇIKLANDI

Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı sonunda 555,1 milyon lira olan net borç alacak farkının, 31 Aralık 2014 itibarıyla 831,1 milyon lira olduğu ve 276 milyon liralık bir yükseliş yaşandığı aktarıldı. Net borç alacak farkının, Ünal Aysal döneminin sonu olarak kabul edilen 31 Ekim 2014 itibarıyla ise 825,7 milyon lira olduğu belirtildi.

Özellikle kredi borçlarındaki yükseliş de bir başka dikkati çeken konu oldu. 2013 yılı sonu itibarıyla 316, 6 milyon lira olan kredi borçlarının, 2014 yılı ekim ayı sonunda 478,5 milyon liraya ve yıl sonunda da 498,3 milyon liraya çıktığı açıklandı.

Gelirlerin planlandığı şekilde artmadığı, giderlerin ise planlananın üzerinde gerçekleştiği dile getirilirken, özellikle Sermaye Piyasası Kurulu'nun ikinci sermaye artışı işleminin bedelli olarak yapılmasına izin vermemesinin, 155 milyon lira gelirin elde edilememesine neden olduğu aktarıldı.

Kulübün nakit anlamda önemli yükümlülükleri olmasına karşın beklentilerin altında gerçekleşen gelirden dolayı açığın banka kredileriyle kapatılmak zorunda kalındığı vurgulandı.

DÖNEM ZARARI 180 MİLYON LİRA

Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı sonunda 492 milyon lira olan gelirlerinin, 2014 yılı sonunda 454 milyon lirayla gerilediği açıklandı.

Özellikle stat, mağaza satış ve UEFA gelirlerinde beklentilerin altında kalındığı, bir önceki sene 135,5 milyon lira olan yıl sonu zararının ise 188 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

E-bilet sisteminin büyük ölçüde etkilediği belirtilen stat gelirlerinin yüzde 11 azalarak, 113,5 milyon liradan 101 milyon liraya, mağaza satışlarının yüzde 33 gerileyerek 86,9 milyon liradan 57,9 milyon liraya, UEFA gelirinin ise yüzde 26 azalarak 68,4 milyon liradan 50,8 milyon liraya düştüğü kaydedildi.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Mete İkiz Ergani Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

urfalir:

daha. . ne. bekliyorlardi. oyle. . futbola. . cok. . bile. . adam. . baskan. . secildi. . takimla. ilgileceyine. . baska. . baskanlara. . laf. . yetisdirdi. azi. iyi. laf. . yapiyor. . avukat. . ol;masi. . lazimis. .

0
1
yanıtYanıtla
Iğdırlı ismailMobil-IOS:

Neyine yorum yapayım herkes bir ucundan yiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title