Haberler

Galatasaray Kulübü'nde Genel Kurula Doğru

Galatasaray Kulübü'nün 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan isimlerden Duygun Yarsuvat, kongre üyelerine yemek verdi.

Galatasaray Kalamış Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemek organizasyonunda üyelerle bir araya gelen Yarsuvat, yönetim kurulu aday listesinde bulunan isimleri de tanıttı.

Katılımcılara hitap eden Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulüpte yönetim boşluğu oluştuğunu, kurallara uygun davranmama durumunun yerleşir olduğunu savunarak, "Başkanımız istifa etti ve bu kez seçime girmeyeceğini duyurdu. Tek aday çıktı. Tek adaylı seçimin Galatasaray'ın ilkelerine aykırı olduğunu düşünerek seçime girme kararı verdik" dedi.

Son dönemde hukuk normlarına uygun davranılmayarak, olağanüstü seçimler yapılmaya başlandığını dile getiren Yarsuvat, şunları kaydetti:

"Tüzüğümüz, seçimlerin 3 yılda bir mayıs ayının ikinci yarısında yapılmasını öngörür. Vefat, hastalık gibi olağanüstü hallerde kulübün başsız kalmaması için olağanüstü genel kurul yapılması gerekir. Seçimlerin mayıs ayında yapılması lazım. Aksi durumlarda ise kaosa sebebiyet verirsiniz. Mayıs ayında seçim yapılması hakkı, olağanüstü genel kurullarla üyelerimizin elinden alınmıştır. Biz bunu düzeltmek için karşınızdayız. Baskın seçimlerden bıktık. Başkan Ünal Aysal, seçime girip girmeyeceğini, istifasından bir hafta sonra açıklamıştır. Hiçbir arkadaşın hazırlıklı olmadığı bir döneme denk gelmiştir. Kim göreve gelirse gelsin, önümüzdeki mayıs ayında seçimi tekrar yapmak zorundadır. Galatasaray topluluğu, özgürlüğe inanan bir topluluktur. İlkeleri vardır. Tek aday ile seçim yapılması, seçim değildir. O, tayin olur ve bu da Galatasaray gibi hürriyetçi bir topluma yakışmaz."

"Galatasaray'ın sorunlarını halletmek için buradayız"

Sarı-kırmızılı kulübün bir kaos içinde olduğunu savunan Yarsuvat, "Sevgi ve kardeşliği yeniden yaşatmak istedik. Kimseyle kavgamız yok. Galatasaray'ın sorunlarını halletmek için buradayız. Kısa vadede ve uzun vadede halledilecek sorunlarımız vardır" ifadelerini kullandı.

Kısa dönemde özellikle içinde bulunulan mali sıkıntıların ortadan kaldırılabilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Yarsuvat, şöyle devam etti:

"En büyük korkumuz olan UEFA Finansal Fair Play kurallarına uyum sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Bu bir tehlike olarak karşımızdadır. Bazı kardeş kulüplerin yaşadığı gibi Avrupa'dan uzaklaşmak istemiyoruz. Gelirlerin uzun süre temlik edildiğini görüyoruz. Şu anda yeni bir gelir mevcut değildir. Yeni kaynaklar bulup, bu kısa sürede Galatasaray'ı bir ölçüde düzlüğe çıkartmayı amaçlıyoruz. Yine bu kısa dönemde hukuki görünümü düzeltmek istiyoruz. Galatasaray herkesle davalıktır. Bu durumu, anlaşarak çözmeye çaba göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Telekom Arena'nın üst hakkının, açılır-kapanır çatı sisteminin yapılmaması nedeniyle hala alınamadığına dikkati çeken Yarsuvat, konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müzakere ederek çözeceklerine inandıklarını anlatırken, Galatasaray Adası'nın da yeniden üyelerin hizmetine açılacağını dile getirerek, "Bir sporcunun transferinden az bedelle kiraya verilmesi utanç kaynağıdır. Yıllık 380 bin dolar kirası var. Aylık 30 bin dolar civarı. Biz bir futbolcunun maç başı ücreti olarak bu rakamları ödüyoruz" diye konuştu.

Yarsuvat, göreve gelmeleri halinde kulüpte tasarruf tedbirleri alacaklarını aktarıp, "Çalışan adedinde indirim yapmayı ve en azından ücretlerde indirim yapmayı planlıyoruz. Şu anda 636 kişi çalışıyor ve aylık masraf sadece maaş olarak 5 milyon liradır" derken, Türk Telekom Arena'yı yılın 365 günü kullanılacak ve gelir sağlayacak şekilde aktif hale getirmek istediklerini anlattı.

"Yabancı kuralı, Türk futbolunu geri götürdü"

Duygun Yarsuvat, Spor Toto Süper Lig'de uygulanan 5+3 yabancı kuralının, Türk futbolunu geriye götürdüğünü savundu.

Avrupa Birliği vatandaşı sporcuların serbest dolaşımı için uluslararası alanda başvurularda bulunacaklarını dile getiren Yarsuvat, "Bize göre 5+3 olarak uygulanan yabancı kuralı son derece yanlıştır. Türk sporunu geriye götürmüştür. Avrupalı rakiplerimizin sınırsız yabancı hakkı vardır. Bizden Avrupa'da başarılı olmamızı istiyor ama Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) burada yanılıyor. Kolumuzu, bacağımızı kesmek suretiyle bu yarıştan bizi adeta men ediyorlar. Bu şartlar altında Galatasaray dahil Türkiye'de hiçbir kulüp Avrupa'da boy gösteremez" şeklinde görüş belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Türk Telekom Arena Duygun Yarsuvat Galatasaray Kalamış Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title