Haberler

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı (2)

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray Sportif AŞ'de son yapılan sermaye artırımına katılmayan hisse sahiplerinin, rüçhan haklarından kaynaklanan ve kulübün elinde bulunan yüzde 13 civarındaki hisseleri üyelerin almasını istedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray Sportif AŞ'de son yapılan sermaye artırımına katılmayan hisse sahiplerinin, rüçhan haklarından kaynaklanan ve kulübün elinde bulunan yüzde 13 civarındaki hisseleri üyelerin almasını istedi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında hisselerin satışı konusunda bilgi veren Yarsuvat, kamuoyunda, satılmasına imkan olmayan A grubu hisselerin elden çıkarıldığı şeklinde yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bazıları, prim yapmak için konuyu bu şekilde ortaya atıyorlar. Galatasaray'ı ayakta tutmak, yürütmek için hisse senetlerini satın almanızı istiyoruz. 'Karşılıksız para verin' de demiyoruz. Biz, bu değerli varlığı sizin almanızı istiyoruz. Alacaksınız, beğenmezseniz ertesi gün gider satarsınız" diye konuştu.

Amaçlarının, kulübü UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uygun hale getirmek olduğunu anlatan başkan Yarsuvat, şunları söyledi:

"Kimseyi zorlamıyoruz. İsterseniz alırsınız, isterseniz almazsınız. Galatasaray'ın çok geliri vardır ancak temlik edilmiştir. Geldiğimizden beri borç ödedik. Bir kere de yakınmadık. Hatta arkadaşlarımız şahsi kefaletlerini kullandılar, ihtiyaç miktarlarını kendi ceplerinden çıkarıp ödediler. Bir kaynak yaratmak icap ediyor. Bu kaynağı da siz Galatasaraylılardan, hisse senetleri ile toplayacağımız parayla karşılayacağız. Çok büyük para da değil, 40 milyon lira hedefledik. Yüzde 13 kadar hissemiz var. Galatasaray'ı seviyorsanız alın. Gerisi size kalmış. Ne kadar isterseniz o kadar alın. 'İnan Kıraç hepsini alacak, kulübe hakim olacak' diye dedikodular çıkarılıyor. Yüzde 13'le nereye hakim olursun. Böyle bir teklif dahi yok. Hatta ben kendisine gidecektim ama bu laflardan sonra o da almaz. Bu lafları çıkararak, bunu önlemek istediler. Bu hisseleri alın. İsterseniz sonra gider yine satarsınız ya da düğünlerde, sünnet düğünlerinde altın niyetine takarsınız."

Divan kurulu üyelerinden Işın Çelebi, Taner Aşkın ve Ahmet Bozdoğan ise hisse satışını eleştiren açıklamalarda bulundu.

"Riva ruhsatını uzatmadık"

Yarsuvat, Riva arazisine inşaat yapabilmelerine imkan veren ruhsatı uzatmadıklarını açıkladı.

Kanuna göre ruhsat alındıktan en geç 2 yıl sonra inşaata başlamak ve 5 yıl içinde de çalışmayı bitirmek durumunda olunduğunu dile getiren Yarsuvat, konuyu şöyle aktardı:

"Biz ruhsatı almışız, 2 yıl bir şey yapmamışız. Belediyeden homurtular gelince, 23 adet evin alelacele temeli atılmış. Ruhsat zaten 2014 yılını şubat ayında bitmiş. Temeli atılan evlerin ruhsatı ise gelecek sene bitiyor. İnce bir mühendislik yapılmış ve 400'ün üzerinde evin ruhsatı kurtarılır diye düşünülmüş ama idare bu konuda kesin olarak her bina için ayrı ruhsat veriyor ve onu istiyor. Uzatılmasını istedik. Bize belediyeden, '2 yıl sonra yine aynı durumda kalınacak ve paranız heba olacak' dediler. Yönetim kurulu olarak görüştük ve önümüzdeki 2 yılda da bir çalışma yapılmayacağı için, Riva arazisinin ruhsatını uzatmamaya karar verdik."

Kulüp içinde bazı suistimaller yapıldığı şeklinde üyelerin bilgi verdiğini anımsatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Suistimallerden bahsedildi. İletişim biriminde olduğundan, oyuncu alımında olduğundan konuşuldu. Üç oyuncu ismi sayıldı. Bunun için evvela, bana ismi verilen kişiyle konuşacağım. Bu kişi, hepimizin tanıdığı Tunç Güner'dir. Onu tanırım. Bana açıkça söylesin. Eğer elle tutulur bir delil varsa, bu yetkililer hakkında da ne yapabileceğimizi görüşürüz" ifadelerini kullandı.

Mali genel kurulda ibra konusu

Mali genel kurulda Ünal Aysal dönemi ile kendi dönemlerinin ayrı ayrı ibra edilmesi yönünde üyelerin taleplerine cevap veren Duygun Yarsuvat, bu konuda üyelerin etkili olacağını söyledi.

"Bunu ben değil, siz düşüneceksiniz" diyen Yarsuvat, "Ben gündeme madde olarak sadece ibra yazarım, siz yöntemine karar verirsiniz. Bir ibra olabilir, iki ayrı ibra olabilir ama benim düşündüğüm, hukukta da bunu yapmak mümkün. Tüm yönetim kurulu üyelerinin teker teker ibrası olabilir. Herhangi bir işin yapılışında, bir yönetim kurulu üyesinin yanlış işi varsa, bunu tek tek ibrada ortaya koyabilirsiniz. Bugüne kadar böyle bir durum hasıl olmadı, olursa da yapılır. Bu sadece bir fikir. Ne olacağını sizlerden bekliyorum" şeklinde görüş belirtti.

"O ringde hiç güreşmek istemiyorum"

Yarsuvat, kulüp eski başkanı Aysal'a mali genel kurul öncesi gönderdiği mektup ve kendisine verilen yanıt konusunda, "Kimseye şahsi olarak sataşmadım" dedi.

İkili tartışmaları sevmediğini anlatan Yarsuvat, "O ringde hiç güreşmek istemiyorum. Benim işim değil. Bana ne söylerlerse söylesinler. İster, 'söyleyene değil söyletene bak' desinler, ister, 'Önce lafa, sonra söyleyene bakarım' desinler. Beni hiç ama hiç etkilemez. Benim için önemli olan Galatasaray platformlarıdır. Söylemek istediğim şeyleri, Galatasaraylıların olduğu yerlerde söylerim. Bunun için herhangi bir gazeteden veya televizyon ekranından faydalanmak istemem" değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin soruları

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, eski başkan Ünal Aysal'ın kendisine yönelik  "Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra adama bakarım adam mı diye?" şeklindeki ifadelerine kırılmadığını söyledi.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yarsuvat, Aysal'ın sözlerinin anımsatılması üzerine, "Beni incitmedi. Ne olacak. Ben de lafı kimin söylediğine bakıyorum. Mevlana'nın cümleleridir. O zaten Mevlana'yı da bilmez. Ona birisi söylemiştir. Hiç kırılmadım" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la ve şike süreciyle ilgili sözlerinin sarı-kırmızılı camiada tepki aldığının ifade edilmesi üzerine de Yarsuvat, kendisinin Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nı hiç tanımadığını vurguladı.

Hep eleştirildiğini dile getiren Yarsuvat, "Burada da Ünal Aysal'ın devamı olduğumu söylüyorlar. Aziz Yıldırım'ı ben tanımıyorum. Sadece resmini biliyorum. Eğer derbi maça gelirse tanışacağız. Ben gideceğim oraya" diye konuştu.

Derbi maç öncelerinde hep Galatasaraylı yöneticilere, rakibin alkışlanıp alkışlanmayacağı sorularının yöneltildiğinin ifade edilmesi üzerine de Yarsuvat, "(Fenerbahçeliler bizi alkışlamadı, kupamızı vermek istemediler. Onlar nasıl olsa alkışlamaz) düşüncesiyle öyle söylüyorlar sanırım" şeklinde görüş belirtti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Spor

Duygun Yarsuvat Galatasaray Ünal Aysal Riva Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title