Haberler

    Galatasaray Kongreye Kilitlendi!

    Sezona kötü başlayan Galatasaray, yarından itibaren çok zorlu bir fikstüre giriyor ama camiada gündem kongrenin dışına çıkmıyor.

    * Başkan adaylığı için kolları sıvayan ilk isim Alp Yalman, camianın duayenlerinden destek aldı, ekibini geniş kitlelere yaymak için çalışıyor. Yalman’ın ekibinde Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst’ün de adları geçiyor.

    * En parlak sportif dönemlere imza atan Faruk Süren, “Aysal görev süresinin sonuna kadar kalmalı” çıkışını yaptı. Mehmet Helvacı, “Aday olmam” diyor ama çalışıyor, Adnan Öztürk’ün mesajları ise netlikten çok uzak.

    * Gündemini günlerdir taraftarlar gibi futbolcular ve teknik heyet de endişeyle izlemeyi sürdürüyor. Prandelli, ortaya atılan hoca isimlerinden, oyuncular da değişen ve sportif yönden uzak gündemden rahatsız.

    Alp Yalman ekibi kuruyor


    Başkan adaylığını resmen açıklayan Alp Yalman, güçlü bir ekip kurmak için kolları sıvadı. Eski yönetici Ali Dürüst’ün Yalman’ın listesine girip girmeyeceği ise merak konusu.

    Galatasaray’ın Ekim ayında yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulu öncesi Alp Yalman başkan adaylığını resmen açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Yalman, “Ekibim ile birlikte Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulumuzun 18 Eylül 2014 tarihinde almış olduğu seçimli genel kurul kararına istinaden Galatasaray Spor Kulübü’nü yönetmeye talip olduk. Bu görev genel kurul tarafından bizlere tevdi edildiği takdirde ancak tüm Galatasaray camiası ile el ele omuz omuza hep birlikte çalışarak Galatasaray’ımızı daha iyi yarınlara taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Galatasaray Spor Kulübü ve Türk spor kamuoyuna saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan ekip kurma çalışmalarına hız veren Yalman’ın kimlerle çalışacağı merak konusu. Özellikle de Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak gibi eski yöneticilerin alacağı tavır, seçim sürecini doğrudan etkileyecek. Divan’dan mesaj geldi Bu arada Divan Kurulu, dün yaptığı açıklamayla başkan adaylarına mesaj gönderdi. Buna göre tüzüğün 61. maddesi hatırlatılarak, başkanlığa aday olmak için seçimin yapılacağı genel kurula katılma hakkına sahip, en az 100 üyenin adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Divan Başkanlığı’na önermesi gerektiği ifade edildi.

    Mehmet Helvacı: Ekibim hazır


    “Aday olmam şart değil, gerekirse dışarıdan da çalışırım” diyen Mehmet Helvacı, buna karşın tüm ekibiyle göreve hazır olduğunu söyledi.

    Sarı-Kırmızılı kulüpte adı başkanlık görevi için anılan Mehmet Helvacı, medya mensuplarıyla sohbet ederek düşüncelerini açıkladı. “Aday olmam şart değil, gerekirse dışarıdan da çalışırım” diyen Helvacı, “Mal varlığı satışına karşıyım. Ünal beyle şartlı çalışırım. Riva’yı ne satarım ne de sattırırım. Eğer devre arası 9 oyuncu alır mısın diye sorarsanız, almam. Evet, bu küçülmekse küçülürüm, ama aslında bu küçülmek değil. Yaşlanan oyuncularla sözleşme uzatmam” dedi. Sezon içinde hoca değişimi yapılmasını eleştiren Helvacı, “Dereyi geçerken at değiştirilmez. Prandelli’yi de yönetmek gerekir. Florya’yı hoca yönetmeli, başkan da hocayı yönetmeli” ifadesini kullandı. Ekibinin her şeyiyle hazır olduğunu kaydeden Mehmet Helvacı, seçim zamanının yanlış olduğuna dikkat çekerken, kendi döneminde yerine başkan adayı yetiştirmek istediğini de sözlerine ekledi.

    Faruk Süren aday olmuyor


    Galatasaray’ın efsane başkanı, kulübe en büyük başarıları yaşatan ismi Faruk Süren, 25 Ekim’de yapılacak kongrede aday olmayacak. Mevcut başkan Ünal Aysal’ın, görev süresinin sonuna kadar devam etmesi gerektiğinin altını çizen Süren, buna karşın kongre sürecini yakından takip ettiğini ve her türlü incelediğini dile getirdi. Henüz herhangi bir başkanlık teklifi almadığını da ifade eden Süren, Aysal’ı desteklediğini söyledi.

    Adnan Öztürk: Sömürü düzeni son bulacak


    Kulislerde adı Galatasaray Başkanlığı için geçen Adnan Öztürk, “Gün karalar bağlama, yaygara yapma günü değil, gün akıl günüdür” diye görüş bildirdi. Olaya farklı bir açıdan baktığını belirten Öztürk, “Türk futbolunu yıllardır kemiren, sömüren düzene Galatasaray’da son vermek için zaman gelmiştir. Bizim bunu yapmamız Türk sporunun önünü açacaktır. Türkiye’de hep ilkleri yapan Galatasaray’ın yeni misyonu budur” açıklamasını yaptı.

    Fanatik

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    abdurrahim albayrak mehmet helvacı adnan öztürk faruk süren Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title