Haberler

Galatasaray'ın Şampiyonluğunu İlan Etmesi

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın yöneticileri ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçını Feriye Lokantası'nda izlediler.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın yöneticileri ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçını Feriye Lokantası'nda izlediler.

Sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğu garantilemesi için ezeli rakibi Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi gereken müsabakayı izlemek için, kulüp başkanı Duygun Yarsuvat, seçimi kazanmasına rağmen henüz başkanlık mazbatasını almayan kulüp başkan yardımcısı Dursun Özbek, futbol takımının idareciliğini üstlenen Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ile teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isim bir araya geldi.

Karşılaşmanın 2-2'lik beraberlikle tamamlanmasının ardından salonda büyük sevinç yaşanırken, yöneticiler ellerinde 4 yıldızla birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

- Yarsuvat: "Ne kadar mutluyum bilemezsiniz"

Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluğu garantilemesinin ardından açıklamalarda bulunan başkan Yarsuvat, "Daima ileriye gitmek istedik. Yönetim kurulumuz ve bütün arkadaşlarımla birlikte bunu kabul ettik ve bu sonuca vardık. Ne kadar mutluyum bilemezsiniz" dedi.

Kendisine yönelik yapılan, "büyük başkan" tezahüratlarına esprili bir şekilde yanıt veren Yarsuvat, "Ben büyük falan değilim. 1,65 boyum var. Beni nasıl büyük yaparsınız?" derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Türkiye'nin en mutlu insanıyım. Galatasaray, birleşmenin, dayanışmanın, kardeşliğin, laik olmanın sonucuyla ortaya çıkan bir kuruluştur, kültürdür. Bu kültürü devam ettirebileceğimiz sürece Galatasaray daima payidar olacaktır. Bütün taraftarlara diyorum ki formalarınızı giyiniz, bayraklarınızı çıkartınız, kaşkollarınızı takınız, sokaklara çıkınız. İstediğiniz kadar bağırınız, şampiyonluğu kutlayınız. Şen ola Galatasaray, şen ola."

Çok heyecanlı ve mesut olduklarını vurgulayan Yarsuvat, "Nereden nereye geldik. Perişan olmuş bir takım, pilotu aşağıya atlamış giden bir yolcu uçağı vardı. Böyle gitmeyeceğini söyledik ve direksiyona geçtik, bu güne getirdik. Kimsenin inanmadığı, yapamadığı bir işin yapılabileceğini ispat ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Yarsuvat, olumsuz düşünce taşıyan kişilerin Galatasaray içinde de olduğunu aktarırken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu başarıyı arkadaşlarımın insan üstü çalışmalarıyla gerçekleştirdik. Bir kere Galatasaray Kulübü'nü düzeltmemiz lazımdı. Obez bir kulüp aldık ve onu zayıflattık, tedavi etmeye çalıştık. Gördük ki o çocuk canlanıyor. Canlandı ve bugünkü hale geldi. Benden sonra gelen bütün yönetimlere ve tüm Galatasaraylılara örnek olsun. Galatasaray başka bir alem, Galatasaray isterse her şeyi yapar. Bazı sahte Galatasaraylılar vardır. Onlarda dayanışma hissi yoktur. Onlar bireysel düşünürler, kendi çıkarlarını düşünürler. Galatasaraylıları, yavrularını kaplanların içine atabilirler. Şampiyonluğu Galatasaylılara armağan ediyoruz. Galatasaray'ı sevenlere, yeni doğacak çocuklara armağan ediyoruz."

Organizasyonun, seçilen yeni yönetime görevi devretme ve kendisi için bir veda olduğunun altını çizen Yarsuvat, "Böyle bir sürpriz oldu ve bu geceyi taçlandırdık" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat'a Dursun Özbek tarafından, üzerinde adı yazılı ve dört yıldız bulunan bir Galatasaray forması hediye edildi.

Özbek: "Anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluk"

Galatasaray'ın 23 Mayıs Cumartesi günü yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen ancak henüz mazbatasını almayan kulüp başkan yardımcısı Dursun Özbek, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Göreve geldikten kısa süre sonra Hamzaoğlu'nu takımın başına getirdiklerini hatırlatan Özbek, "Bizi mahcup etmedi. Çok teşekkür ediyorum kendisine, çalışan arkadaşlarına ve ekibine. Biz yönetim olarak görevimizi yaptık. En güç şartlarda bile camia kenetlendi. Herkes üzerine düşeni yaptı. Bu şampiyonluk, analarımızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluktur. Herkes bunu böyle bilmeli" şeklinde görüş belirtti.

- Hamzaoğlu: "Avrupa'da başarı için kurulmuş bir takımız"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, elde ettikleri şampiyonluğun büyük gururunu yaşadıkların söylerken, "Şampiyonluk tabii ki çok önemli ama biz Avrupa'da başarılı olmak için kurulmuş bir takımız. İnşallah bundan önce olduğu gibi bizler de Avrupa başarını yaşatırız. O başarıların devamını getirmeye çalışacağız. Allah bizi mahcup etmesin" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı ekipten teklif aldığı gün babasını toprağa verdiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Her güzel şeyin bir bedeli oluyor. Her acıdan sonra bir mutluluk yaşanıyor. İnanıyorum ki babam da bizi bu mutlu günde görüyordur. Onun da mekanı cennet olsun inşallah" derken, duygusal anlar yaşaması da gözlerden kaçmadı.

Kaynak: AA / Spor

Hamza Hamzaoğlu Galatasaray İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title