Haberler

Galatasaray'ın Kopenhag'da Tutuklanan Taraftarı Serbest, Haberine Ek

Galatasaray'ın Kopenhag ile Danimarka'da oynadığı mücadele sonrası tutuklanan taraftarlardan Cihan Balı da serbest bırakıldı.

Galatasaraylı TARAFTAR CİHAN BALI DA SERBEST BIRAKILDI

Galatasaray'ın Kopenhag ile Danimarka'da oynadığı mücadele sonrası tutuklanan taraftarlardan Cihan Balı da serbest bırakıldı. İlk duruşmanın ardından serbest bırakılan Mehmet Karahan'dan sonra bir sonraki duruşmada da Cihan Balı serbest kaldı. Ali Büyükdoğan'ın duruşmasına ise devam edilecek.

Danimarka'da duruşması biten Cihan Balı çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Savcı, Cihan Balı'nın görevliye karşı 1 metre uzunluğunda plastik bayrak sopası ile şiddet uyguladığını ve bu konuda 2 tane şahitlerinin olduğunu belirterek hapis cezasının uzatılmasını istedi. Ancak kamera kayıtlarına ulaşamadıklarını da belirtti. Savunma avukatı ise Hollanda vatandaşı olan Cihan'ın ekonomi okuduğunu ve sınavları bulunduğunu belirterek suçlamayı reddettiğini söyledi.

Cihan da hakimin sorusu üzerine, "Kamera kayıtlarına bakın, ben bir şey yapmadım. Şahitlere inanmıyorum. Kamera kayıtlarını incelemek 5 dakika sürer. 14 günde kamera kayıtları bulunamadığına göre benim suçumu kanıtlayacak bir delil yok" dedi.

Duruşma hakimi de aynı durumda bir Danimarkalı taraftarın olması durumunda 14 gün bile gözaltında tutulmayacağını dikkat çekerek, "Görevlinin yarası fazla değil ve iddiaları destekleyecek video kayıtları da yok. Sen bir Avrupa vatandaşısın. Bir Danimarkalı hakkında vereceğim kararı verdim. Özel durumunu, delil yetersizliğini ve eğitimini gözaltına alarak serbest bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Karar sonrası konuşan Galatasaraylı yönetici Lütfi Arıboğan da, "Bizim taraftarımız en iyi taraftardır. Burada da Cihan'ın suçsuz bulunması hem bizi hem de taraftarımızı sevindirdi. Biz onları desteklemek için buradayız ve taraftarımıza olan desteğimiz her zaman devam edecek. Ayrıca taraftarımıza böyle maçlarda daha sakin olmalarını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title