Haberler

Galatasaray'ın Başkanı: ABD, Fetullah Gülen'i İade Etmez

Güncelleme:

Galatasaray'ın hukukçu Başkanı Duygun Yarsuvat, ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmeyeceğini ifade ederken "Gülen'i zaten oraya ABD çağırdı" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, CNN Türk'te gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce Şike Davası ile ilgili olarak ortaya attığı '50 milyon Dolar' iddası ile ses getiren Yarsuvat, bu kez daha net cümlelerle daha vurucu açıklamalar yaptı. Şike ve Balyoz gibi davaların 'cemaatci polisler' tarafından yapılan komplolar olduğunu ve buradaki amacın ise 'orduyu ortadan kaldırmak' olduğunu iddia eden Yarsuvat çok tartışılacak bir iddia daha ortaya attı: Gülen'i zaten oraya ABD çağırdı...

"BU KOMPLOYU YAPAN KİM?"

Cemaatin, Aziz Yıldırım'ı bu hale getirdiğini düşünen Duygun Yarsuvat, "Açın bakın medyada, Aziz Yıldırım hep söyledi bunu; 'bunu bana yapanlar cemaattir' diyor. Demek ki Aziz Yıldırım'ı bu hale cemaat getirdi. Bu komployu yapan kim? Cemaatci polisler. Cemaatci polisler sadece Aziz Yıldırım'a da yapmadı bu komployu. Balyoz Davası gibi bir dava yarattılar. 265 kişi bu davada yargılandı ve çoğu üst rütbeli subaylardı. Bence amaçları orduyu ortadan kaldırmaktı. Bence başardı da... Ordunun haline bakın..." ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET HAKLI MI BENİ ALAKADAR ETMEZ"

Gülen'in amacının dini esaslara göre kurulmuş bir devlet yapısı olduğunu düşünüyorum." diyen Yarsuvat, "Yanılabilirim. 1971 senesinde yaptığı bir açıklamada 'altın nesil yetiştireceğiz' demiştir. Yurt içindeki okullar, evler yurtlar... Kendisine güvenen bir gençlik yaratmıştır. Bu gençlik bugün idari mekanizmada belli mevkilere yerleştrilmiştir. Mülkiye, askeriye ve yargıya adam yetiştirmek istemişlerdir. Askeriye konusunda fazla başarılı olamamışlardır ama yine de vardır. Hükümetin bu konuda adımlar haklı mı haksız mı beni alakadar etmez. Ben bir durum tespiti yapıyorum." dedi.

"ABD GÜLEN'İ İADE ETMEZ ZATEN ONLAR ÇAĞIRDI"

Gülen'in iade edilmesi konusuna da açıklık getiren Galatasaray Başkanı, "Siyasi amaçlı bir davada iade edilmez. Dava siyasiyse iade edilmez. Cumhurbaşkanı'nın deport edilsin demesi de zaten bu yüzden. Ama Gülen'i zaten ABD çağırdı oraya." diye konuştu.

"6 AYLIK İÇİN GELDİM"

Bir kez daha başkan adayı olmayacağını belirten Yarsuvat, "Ben camiaya söz verdim. Sadece 6 aylık süre ile göreve geldim. Galatasaraylı olmanın bazı farklılıkları var. Galatasaray laik bir kurum. Bir eğitim kurumu. Papa tarafından farklı inançtaki öğrencileri içinde bulundurduğu için afaroz edilmiş bir kurum." dedi.

"EN BAŞARILISI FARUK SÜREN"

Duygun Yarsuvat, kendisine yöneltilen 'son zamanların en başarılı başkanı kim?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bana göre en başarılı başkan Faruk Süren, yaptıkları ortada. Biz de arkadaşlarımızla şu an yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2016 yılında mali fair play konusunda sorun yaşama ihtimalimiz var. Oyuncularımıza borçlarımız var. Ancak daha önümüzde bir yıllık süre var. Biz de çalışmalarımızı mali olarak düzeltmek için uğraşıyoruz."

AK-SARAY ZİYARETİ

Yarsuvat, Galatasaray'ın Ak Saray'a ziyareti ile ilgili kendisine yöneltilen soruya şu cevabı verdi: "Galatasaray bir siyasi kuruluş değil. Ben olayı Pazar günü öğrendim. Cumhurbaşkanı davet ederse Galatasaray gider. Ben Abdurrahim'i görevlendirdim. Takımın ziyaret etmesi istenmiş. O da aldı takımı götürdü. Cumhurbaşkanı beni de çağırsa ben de giderim."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Duygun Yarsuvat Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (87)

dsMobil-ANDROID:

ilk defa gs duzgun akli basin da biri geldi neydi o oyle ne konusdugunu bilmeyen kisiler ilkdefa yurekli dogrulari konusan bir baskan tebrikler ederim

14
16
yanıtYanıtla
KaramobilWeb@haberler.com:

Fenerbahcelı olarak saygı duydugum adam baskan

13
8
yanıtYanıtla
Türkiye TürklerindirMobil-ANDROID:

akp ve rte yalakası, borç tavan yapınca normal bu sözler

10
8
yanıtYanıtla
abcdmobilWeb@haberler.com:

Duygunmusun nesin.sende yalakanin alasi olmussun.sanane aziz yildirimdan hocadan.Allah in gavuru

12
5
yanıtYanıtla
vatandaş:

koyu fenerliyim , fakat bu adamı dinledikçe galatasaraya sempatim artıyor

9
8
yanıtYanıtla
vsselammobilWeb@haberler.com:

Sana mi kaldı ABD nin guleni verip vermemesi, sen kendi isine bak, herşeye maydonoz olma bu is siyasetçi lerin isi

13
4
yanıtYanıtla
selcuk:

bu ülkede 60 lardan beri paralel var soguk savas zamaninda gladio bir girdi ülkeye dahada cikmadi heryerde nato ve amerika üssü varken paralel diye cemaate yüklenmek akil ve mantik disi. abd, ingiltere, almanya sizi dinledik diyor bizimkiler hala bizi paralel dinledi diyor baskanda katilmis sivacilar kervanina. kimbilir ne cikari var vergilermi silinecek ne. gs olarak kiniyorum baskani.

16
1
yanıtYanıtla
KartalMobil-IOS:

Sen kim hocaefendi kim sen işne bak

13
3
yanıtYanıtla
sadullah:

git sen şikecilerin avukatlıgını yap

12
4
yanıtYanıtla
M.AKİF:

ABD bizim gibi muz cumhuriyeti değil. Hukuk devleti. Obamanın bile çığnayamayacağı bir hukuk var orada. Bizde adalet yok ki niye konuşuluyor.

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title