Haberler

    Galatasaray'dan Derbiye Özel Slogan!

    Fenerbahçe maçı için tek yürek olan sarı-kırmızılı ekip "Biriz-Birlikteyiz" yazılı formalarıyla sahada olacak. Maçtan galibiyetle ayrılarak derbi hasretine son vermek isteyen Cimbom, ayrıca koltuğunu da geri almak istiyor.

    Beklenen gün gelip çattı. Galatasaray bugün taraftarı önünde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek. Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Tudor'un göreve gelmesinin ardından 7 maçta sadece 3 galibiyet alan ve Başakşehir'e yenilerek Şampiyonlar Ligi fırsatını tepen Galatasaray, Fenerbahçe derbisine dönüm noktası olarak bakıyor.

    Sarı-kırmızılı ekip bugün sahadan galibiyetle ayrılırsa yeniden 3. sıraya yerleşecek ve Avrupa Ligi'ne 3. Ön elemeden katılma açısından önemli bir avantaj yakalayacak.

    Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bahçeşehir karşısında bu sezon hiç galibiyeti bulunmayan Cimbom bu kötü istatistiğe de son vermeyi amaçlıyor. Bu karşılaşma için küskünlükleri bir kenara bırakıp kenetlenen Galatasaray, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı sebebiyle sahaya "#Biriz-Birlikteyiz" yazılı formayla çıkacak. Cimbom'un forma sponsoru NEF'in hazırladığı projeyle birçok çocuğun eğitim masrafına da katkı sağlanmış olacak.

    236 MİLYON EURO'LUK DERBİ

    Bugün karşılaşacak olan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin toplam piyasa değeri 236 milyon euro... Transfermarkt internet sitesine göre, Galatasaray, 100, Fenerbahçe ise 136 milyon euro'luk değere sahip. Muslera, 14 milyon euro'luk değeriyle iki takım oyuncuları arasındaki en pahalı oyuncu oldu. Muslera'yı, 12 milyon euro'luk değeriyle Lens takip ediyor.

    LİGDE 120. SINAV

    Galatasaray ile Fenerbahçe, 59. sezonunu geçiren lig tarihinde 119 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 49-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 37 maç da berabere sonuçlandı.

    GALATASARAY EVİNDE ÜSTÜN

    İki takım bugüne kadar Galatasaray'ın ev sahipliğinde 175 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 74 galibiyet elde ederken 56 maçta beraberlik çıktı. Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 45 kez mağlup etti.

    DEPLASMANDA KAZANAN YOK

    İki takım arasında oynanan son maçlara bakıldığında deplasman takımları son yıllarda galibiyet elde edemiyor. En son 22 Nisan 2012 tarihinde Fenerbahçe, rakibini TT Arena'da 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

    TT ARENA KARNESİ

    Türk Telekom Arena'da bugüne kadar tamamı Süper Lig'de olmak üzere 14 derbi müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez kazanırken, 4 kez rakiplerine yenildi, 2 kez de eşitliği bozamadı.

    RAKAMLAR NE DİYOR?

    3- Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de oynanan son 47 maçta ilk golü atan takım sadece 3 kez yenildi.

    7- İki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 7'si ezeli rekabette gol sevinci yaşadı.

    13- Rekabette nisan ayındaki 40 randevuda Fenerbahçe 15, Galatasaray 13 kez kazandı.

    14- Rakip filelere en çok golü (14) 31-45 dakika aralığında gönderen Fenerbahçe, en fazla golü (6) son 15 dakikalarda yedi.

    15- Galatasaray, en fazla golü 14 kezle son 15 dakikalarda bulurken, kalesinde en çok golü 8 kezle 31-45 dakika aralığında gördü.

    26- Sarı-kırmızılı ekip bu sezon ligde attığı 50 golün 26'sını maçların ikinci yarısında kaydederken, sarı-lacivertliler, rakip filelere gönderdiği 50 golün 27'sini ilk yarılarda buldu.

    DERBİ GOLCÜLERİ

    İki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 7'si rekabette gol sevinci yaşadı. Galatasaray'da Selçuk (3), Sneijder (3), Hakan (2) ve Podolski, Fenerbahçe'de ise van Persie (2), Hasan Ali ve Alper derbide gol attı.

    KARTLARA DİKKAT

    Galatasaray ve Fenerbahçe'nin son 46 randevusunda hakemler toplam 35 kırmızı kart, 267 de sarı kart kullandı. Rekabetteki son 46 karşılaşmada Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeliler ise 17 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

    (Fotomaç)

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Fırat Aydınus Galatasaray Başakşehir Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title