Haberler

Galatasaray'da Transfer Skandalı

Güncelleme:

Spor yazarı Şansal Büyüka, Galatasaray'a 2 gol atan Dortmund'lu Aubemeyang'ın 2 sezon önce sarı kırmızılılara önerildiğini ancak onun yerine Amrabat'ın alındığını yazdı.

Türk spor basınının duayenlerinden Şansal Büyüka, bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısında çok önemli bir olayı gün ışığına çıkardı. Büyüka, Galatasaray'a 2 gol atan Borussia Dortmund'un Gabonlu oyuncusu Pierre-Emerick Aubemeyang'ın 2012-13 sezonunda sarı kırmızılı kulübe önerildiğini, ancak dönemin yöneticilerinin bu futbolcuyu almadığını yazdı.
Büyüka, Galatasaray yönetiminin o dönemde Aubemeyang'ın yerine Kayserispor'dan Nordin Amrabat'ı tercih ettiğini de ifade etti.

GALATASARAY 4 MİLYON EURO'YA ALMAMIŞ

Aubemeyang, Galatasaray'ın kapısından döndüğü sezon 4 milyon Euro'ya Milan'dan Saint-Etienne'e satıldı. Saint Etienne Gabonlu oyuncuyu sadece bir sezon sonra 13 milyon Euro'ya Borussia Dortmund'a sattı. Aubemeyang bugün 17 milyon Euro'luk değeriyle dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri. 8.6 milyon Euro'ya alınan Amrabat ise, hayal kırıklığı yarattığı için İspanya'nın Malaga takımına kiralandı ve bugün değeri 4.5 milyon Euro'ya indi.

MILAN'IN TOPÇUSUYMUŞ

Şansal Büyüka, 'O'nun hikayesi' başlıklı yazısında Abumeyang olayını şöyle anlattı: "Galatasaray'a iki gol atan bu Gabonlu Aubemeyang var ya... St. Etienne'de oynarken Galatasaray'a teklif ediliyor... Galatasaray, Gabonlu yerine, tercihini Kayserisporlu Amrabat ve başkalarından yana kullanıyor. Gabonlu o zaman Milan'ın malı ve sadece 1 milyon Euro'ya kiralık... Hiç unutmam, Anelka Fenerbahçe, Ribery Galatasaray için aynı akşam İstanbul'a indiklerinde, Galatasaraylı taraftarlar "Bu adam nereden çıktı?" diye kıyameti koparmıştı. Gördük o adamı sonra... Avrupa'nın en pahalı, Bayern Münih'in en iyi oyuncularından biri oldu. Arama gibi, araştırma gibi bir sıkıntımız, daha doğrusu alışkanlığımız yok... Geçmiş yıllarda fırtına gibi esen ama günümüzde turşuya dönenleri alıp geliyoruz. Oysa bize bu adamların geçmişi değil, bugünü lazım..."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Nordin Amrabat Şansal Büyüka Galatasaray Spor Haberler

500

Yorumlar (5)

demhat:

iki gol attı diye hemen keşke onu alsaydık diyor ya ne saçma

13
2
yanıtYanıtla
yorum:

bize gelseydi kendini bukadar geliştirebilirmiydi ??

14
0
yanıtYanıtla
Iron Man:

Sorun oyuncuyu getirmek değil ki buraya gelen oyuncuların ya kariyeri bitiyor ya düşüş yaşıyorlar hangi fubolcu gelipte kalitesini artırdı ?

10
0
yanıtYanıtla
fulbolsever:

hagi desem yeter sanırım.

yanıt0
yanıt0
telliogullari:

Iyi, ki gelmemis bizdeki bazi Artist oyuncular, herhalde kendilerine benzetirlerdi.

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title