Haberler

Galatasaray'da "Prandelli" Dönemi Başladı 1)

Galatasaray'da futbol takımının başına getirilen teknik direktör Cesare Prandelli, resmi sözleşmeyi imzaladı.

Sarı-kırmızılı kulüple 2 yıllık anlaşmaya varan İtalyan teknik adam için Türk Telekom Arena'da Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Prandelli'nin kendini 2 yıllığına Galatasaray'a bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladığı törende, yönetim kurulu üyesi Adnan Nas, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve futbol takımı idari menajeri Cenk Ergün de hazır bulundu.

Aysal: "Yeni sezonu yeni hoca ve teknik ekiple açıyoruz"

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, Galatasaray'ın yeni sezonu, yeni hocası ve teknik ekibi ile açtığını belirterek, şunları söyledi:

"Her zaman söylediğim gibi dünya turu bir adımla başlar. Biz de bugün bu adım amacıyla, karşılıklı imzayı atmak için bir araya geldik. Yeni bir sezonun, yeni ufuklara açılışın ve yeni ümitlerin ilk adımını gerçekleştiriyoruz. Galatasaray, 100 seneyi aşkın tarihiyle, her sene yenilenen ümitleri ve başarıya doymayan çalışmalarıyla, hedefini her zaman büyüten bir kulüptür. Galatasaray, Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğu kadar batının da Türkiye'ye açılan penceresidir."

Prandelli ile bu sezon şampiyonluğun ötesinde bir hedef için anlaştıklarını aktaran Ünal Aysal, "Hocamızla geçtiğimiz günlerde ufukları nasıl geliştireceğimize yönelik çalışma ve konuşma imkanı bulduk. Bugünkü anlaşmamızın temelinde, sadece 4. yıldıza kavuşmanın ve bir şampiyonluk daha yaşama hedefinin ötesinde çok daha geniş bir vizyon, hedef mevcuttur. Bugün bizi bir araya getiren hedefler, bu vizyon ve bu büyük projedir. Bu vesileyle hocamıza ve yeni teknik ekibe başarılar diliyorum ve 'hoş geldin' diyorum" diye konuştu.

"Başkan, '4. yıldızı istiyorum' dedi"

Konuşmasına Türkçe, "İyi günler" diyerek başlayan Cesare Prandelli, "Başkan Ünal Aysal ile konuştuğumuzda hemen bir sinerji yakaladık. Kendi insanın gözünün içine bakan, karizmatik birisi. Başkan gözümün içine bakarken, buraya, bu büyük sportif projenin içinde yer almak için geldiğimi fark ettim" dedi.

Başkan Ünal Aysal'la konuşmayı sevdiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Başkan için Galatasaray'ın büyük tarihi çok önemli. Önemli olan başkanın da söylediği gibi geçmişten ziyade önümüzdeki proje. İlk etapta hedefimiz, kazanan bir takım oluşturmak. Projemiz, sadece güzel futbol oynayan değil, kazanmaya odaklı ve hedeflerine ulaşacak bir Galatasaray takımı meydana getirmek" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, kulübün tesislerini gezme imkanı bulduğunu hatırlatan Prandelli, söyle konuştu:

"Oldukça profesyonel, organizasyonu sağlamış bir ekip var. Tesisler gayet iyi durumda. Bir takım kurma fikri için taraftarı, yöneticisi ve teknik ekibin aynı hedefe odaklanması gerek. Takım liderinin de bu takımın kendisi haline gelmesi lazım. Çok kuvvetli oyuncularımız var ama önemli olan bu oyuncuları bir araya getirerek, iyi bir takım oyunu ortaya koymak. Başkanla konuşurken, gözümün içine baktı ve 'ben 4. yıldızı istiyorum' dedi. Bu cümlenin gözümün içine bakılarak kurulması bile benim için ciddiyetin, başarıya açlığın ve başarıya ulaşmanın garantisidir."

- İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Türk Telekom Arena Cesare Prandelli Galatasaray Ünal Aysal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title