Haberler

Galatasaray 3 Puanı Tek Golle Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray, müsabakayı 1-0 kazandı ve oldukça kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray, müsabakayı 1-0 kazandı ve oldukça kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar baskılı bir oyun ortaya koymaya çalışan ancak Gaziantepspor savunması karşısında bir türlü aradığı golü bulamayan sarı-kırmızılı ekip, 85. dakikada Hakan Balta'nın kafa golüyle adeta krizden çıktı.

Rakibinin oyunu soğutmaya yönelik futbolu nedeniyle bir türlü saha içinde istediğini yapamayan "Cim Bom", baskının arttığı son bölümde rakip ağları havalandırmayı başardı.

Bu galibiyetle ligde puanını 61'e çıkaran Galatasaray, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip, liderlik koltuğundaki yerini koruyabilmek için yarın oynanacak Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçında siyah-beyazlıların puan kaybetmesini bekleyecek.

Sarı-kırmızılılar, son 5 lig haftasında kaybedilen 8 puan sonrası Gaziantepspor maçını kazanarak, önemli bir galibiyet elde etti.

Müsabaka sonrası büyük sevinç yaşayan futbolcular, tribüne giderek sevinçlerini taraftarlarla da paylaştı.

Öte yandan, taraftarların tezahüratları üzerine teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, maçın tamamlanmasından yaklaşık 10 dakika sonra soyunma odasından gelerek, tribünleri selamladı.

Türk Telekom Arena'da 200. gol Hakan Balta'dan

Hakan Balta'nın Galatasaray'a 3 puanı getiren golü, Türk Telekom Arena'da oynanan resmi maçlarda atılan 200. gol olarak da kayıtlara geçti.

Sarı-kırmızılı takımın 2011 yılı başından itibaren kullanmaya başladığı Türk Telekom Arena'daki ilk golü Servet Çetin atarken, 100. golü ise Didier Drogba kaydetmişti.

Galatasaray'ın yeni stadında oynadığı 102. resmi maçta gelen 200. gol, şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puanı da getirmiş oldu.

10 maç aradan sonra kalesinde gol görmedi

Galatasaray takımı, ligde 10 maç aradan sonra bir müsabakayı gol yemeden tamamladı.

Ligin 17. haftasındaki Çaykur Rizespor maçını 2-0 kazanan "Cim Bom", bu müsabakanın ardından çıktığı 10 maçta da kalesinin gole kapatamazken, Gaziantepspor müsabakasıyla bu istatistiğini sonlandırmış oldu.

Melo ve Chedjou cezalı duruma  düştü

Galatasaray'da bel fıtığı ameliyatı geçirmesinin ardından 69 gün sonra ligde forma giyen Felipe Melo, ilk maçında sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Müsabakanın 27. dakikasında hakem Mete Kalkavan'dan sarı kart gören Melo, bu sezonki 8. sarı kartını alıp, ikinci kez cezalı oldu. Aurelien Chedjou da maçın 90+2. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı durumuna düştü.

Her iki oyuncu da ligin 29. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

Şehit savcının oğlu ve babası tribünde

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 9 yaşındaki oğlu Muhammet Hakkı ile babası Hakkı Kiraz, Galatasaray-Gaziantepspor maçını izledi.

Şehit savcının oğlu ve babası, kulüp başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile müsabakayı takip etti.

Elyasa 6. dakikada sakatlandı

Gaziantepsporlu oyuncu Elyasa Süme, maçın henüz 6. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

Galatasaraylı Burak Yılmaz'la girdiği ikili mücadelede yerde kalan Elyasa, hakemin oyunu durdurmasının ardından kenar yönetimine işaret yaparak oyundan çıkarılmasını istedi. Gaziantepsporlu futbolcu, sahadan sedyeyle çıkarılarak direkt soyunma odasına götürüldü.

İlk tedavisi yapılan oyuncunun daha sonra koltuk değneğiyle yedek kulübesine gelip, maçı takip etmesi dikkati çekti.

Elyasa'nın yerine 9. dakikada Abdülkadir Kayalı oyuna dahil oldu.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantepspor Hakan Balta Galatasaray Yerel Haberler

title