Haberler

Galata Mevlevihanesi'nde Şeb-i Arus Etkinliği

Hoşgörü okyanusu Hz. Mevlana, vefatının 743. yıldönümünde Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Mevlevihanesi’nde düzenlenen programla anıldı.

Hoşgörü okyanusu Hz. Mevlana, vefatının 743. yıldönümünde Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Mevlevihanesi'nde düzenlenen programla anıldı.

Büyük İslam alimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri, 743. Vuslat yıldönümünde Beyoğlu'nda düzenlenen özel programla anıldı. Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Mevlana Vakfı ve Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle Galata Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen Şeb-i Arus programı tekke pilavı ikramı ile başladı. İkramın ardından özel olarak düzenlenen Sema Mukabelesi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra farklı dinlere mensup çok sayıda din adamıyla sanat, iş, siyaset, spor ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

"Hz. Mevlana'da tecessüm eden yaradan ve yaratılan aşkıdır "

Çağımızın yıkım çağına dönüştüğünü de söyleyen Başkan Demircan, "Bugün burada, Halep'in ıstırabı ve hicabıyla, küçücük bedenlere isabet eden kurşunların sancısıyla, küçük yaşta yetim kalan, öksüz kalan yavruların acısıyla cem oluyoruz. Birkaç gün önce onlarca canımızı bizden alan hain saldırının tesiri altındayız. Mukaddes dünya topraklarını, bir vahşet yurduna, bu topraklarda yaşayan Hz. Adem'in çocuklarını vahşi bir avcıya dönüştüren şey bencilliktir ve yaratılışın sırrından uzaklaşmaktır. Bu karanlığı bitirecek, vicdansız kıyımlara son verecek, insanlığı, huzur dolu bir dünyaya kavuşturacak yegane şey ise, Hz. Mevlana'da tecessüm eden yaradan ve yaratılan aşkıdır. Aşkın sembolü Hz. Mevlana sadece bizim için değil, bütün insanlık için çok önemli bir sığınaktır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Mevlana Galata Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title